Varför är FRA-lagen så viktig för moderaterna?

Vad är det som får statsministern att hota med att göra det hela till en intern kabinettsfråga och avgå? Vad är det som får moderaterna att hota med att utesluta (vilket nu kanske inte är möjligt rent tekniskt eller stadgemässigt) de som inte följer partilinjen?

Vad ligger bakom? Liknande lagar som den svenska FRA-lagen finns redan i andra länder, såsom USA och Storbritannien. I det senare landet har det lagstiftningen lett till ingripanden mot vetenskaplig forskning, fängslanden och hot om utvisning. Varför har då denna fråga om avlyssning lett till en så hård inställning från den moderata partiledningen och från regeringen? Det är inte utan att man undrar. Kan det finnas påtryckningar från främmande makt?

Det är dags att Stoppa FRA-lagen nu.

Intressant?
Bloggat: BiologyandPolitics, Johan Ronström, Lakes lakonismer, Peter J Olsson, El Rubio, Rick Falkvinge, Projo1, Projo2, Fredrik Lundh, Opassande, Nihao Kenny, Blogge Bloggelito, Snowflakes in the Rain, Anders Mildner, Isobels text och verkstad, Piratjanne, Henrik Sjöholm, Mina Moderata Karameller, Ur Hjärtat, Drottningsylt, Janne Pettersson, WitchBitch, JörgenL, Enligt Min Humla, Osynliga bloggen, Mothugg, Anna Troberg, Basic Personligt, Kurvigheter, Ur Hjärtat, Alter Ego, Badlands Hyena, Kryptoblogg, En bokmal anfaller

Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3, SVD4, SVD5, SVD6, DN1,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Advertisements