Kokaodlingarna ökar dramatiskt

Del 3 av 7 i serien Kokain

Kokaodlingarna växte i Colombia med 27 procent i fjol. Förmodligen en konsekvens av att den fascistiska milisen avvecklats. För att försörja sig har dessa då slagit sig på kokaodling och de flesta av de många hundra gäng som idag kontrollerar kokaodlingen härstammar från högermilisen. Det hela är en naturlig konsekvens av den US-amerikanska politiken. När FARC:s betydelse minskar ökar betydelsen av krafter allierade med USA. Dessa har bra kontakter med amerikaner och amerikanska gangstersyndikat, ofta via tidigare CIA-anställda eller CIA-anlitade flygbolag. Dessa bolag är inte så sällan också knutna till en del av de privata militärföretag som finns. Dvs legoknektföretag som Blackwater och Dyncorp.

Det som påstås i artikeln om opiumodlingen i Afghanistan är inte sant. Det är sen länge känt att majoriteten opium odlas på områden kontrollerade av krigsherrar som är allierade med USA. På samma sätt är det i Colombia. Att FARC-kontrollerade områden skulle stå för den största odlingen av koka är också en ren lögn. Det är motsatsen. Grupper som tidigare tillhörde den av USA och högerregimen stödda AUC-milisen är de som odlar mest koka. Och odlingen sker på områden som kontrolleras av den colombianska regeringen. Allt annat är lögner från den colombianska regeringen USA och ett FN-organ som går i deras ledband.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Blogged with the Flock Browser

Tags: , , , , , , , ,

 

Series Navigation<< USA, CIA, kokain och crackJamaica och kokainet >>
Advertisements

3 Replies to “Kokaodlingarna ökar dramatiskt”

 1. Så den delen i artikeln som du sympatiserar med är sann medan andra delar är felaktiga….:)
  Ditt USA-hat når allt högre höjder

 2. Anders: ? Vilka delar av artikeln anser jag vara sanna? Att odlingarna ökar? Det finns fler belägg för det. Därför tror jag på de delarna. Det är också ebn logisk förljd av att 200 000 personer ställdes på gatan utan försörjningsmöjligheter när AUC avvecklades. Att de, med god tillgång till vapen, då slår sig på kokaodling och kokainhandel är ju inte så konstigt.

  Det finns bevis för AUC:s och CIA-anställdas inblandning i narkotikahandeln. Hur många som helst. Däremot är bevisen för inblandning från FARC mycket svaga (jag förnekar inte att FARC sysslar med narkotikhandel, men den sker i mindre omfattnign än regeingssidans dito).

  Jag förstår inte heller vad detta har med eventuellt USA-hat att göra? Eller varför det på något sätt skulle bevisa att jag hatar USA? Vilket jag inte gör. Jag gillar det landet (trots allt har jag en dotter som bor där), men jag gillar inte hur landet styrs.

 3. Är det inte konstigt att de synpunkter som passar ditt syfte är sanna men när det inte passar dig är de inte sanna.
  FARC sysslar med droghandel och kidnappning är en terroristorganisation.

  I de flesta av dina inlägg av internationell art är det genomgående temat att USA är skulden till allt ont i världen.
  Det är både onyanserat som oärligt.

Kommentarer inaktiverade.