FRA-debatten orsakar förändringar i bloggosfären

Eller i alla fall förändringar på topplistorna. Både på de som mäter antalet besökare som exempelvis Bloggtoppen och Bloggportalen (vad det gäller politiska bloggar) och andra typer av listor som den betydelsefulla knufflistan. På den listan kommer först på 15:e plats en blogg som bara deltog i mindre utsträckning i FRA-debatten, nämligen Jinge, normalt Sveriges mest besökta och lästa blogg. Alla bloggar med placering ovanför Jinges 15:e-plats är bloggar som deltog med frenesi och med centrala inlägg i FRA-debatten. Flera av dessa bloggar har förstås länge legat i toppen på knuffpoängslistan, exempelvis min egen blogg och Bloggelito men inte alla.

Även längre ner på listan domineras den av bloggar som deltog i FRA-debatten. Många av de bloggar som nu finns bland de 50 bloggar med högst knuffpoäng, exempelvis Trotten och Peter Karlberg har inte funnits med på listan förut.

Intressant? Twingly
Bloggat: Bloggtidningen,
Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements
 • Mike

  JA det är väl tur att blogg atmosfären ändras .. fan vore ananrs om inte folk reagerar när Orwells framtids siande knackar på dörren..

  Richard Slätt förtjänar att överösas med omtänksamhet och stöd av omgivningen..

  Viva La Richard..

  Vi står på din sida ska du vet nästan hela befolkningen..

  Nog får vara nog ,, riv ner denna fashistlag..

  Lite ur aftonbladet

  Så skrev Richard i bloggen
  18 JUNI 2008

  NI KAN DRA ÅT HELVETE!
  Fredrick Federley, centerpartiet

  Annie Johansson, centerpartiet

  Fredrik Malm, folkpartiet

  Nina Larsson, folkpartiet

  Henrik von Sydow, moderaterna

  Tobias Tobé, moderaterna

  Karl Sigfrid, moderaterna

  Anna Bergkvist, moderaterna

  Du kan dra halvt åt helvete: Birgitta Ohlsson, folkpartiet

  I rätt många fall har jag sett på er som vänner. Jag har hållit tal på ett bröllop för en av er. Jag har suttit rätt många nätter och pratat politik och framför allt integritet med er. Jag har krökat med er. Jag har slappat med er i Almedalen. Jag har verkligen trott på era deklarationer om vikten av en verklig integritet. Jag har kryssat en av er i förra riksdagsvalet efter långa diskussioner om integritet på tu man hand. Jag har stöttat i personvalet en person jag inte röstade på till slut.

  Till er vill jag nu säga följande:

  Ni kan dra åt helvete!

  Så övergår vi i det enda ljuset i den frihetliga högern som nu bara har en enda representant i Riksdagen.

  Hennes namn är för historieböckerna: Camilla Lindberg, folkpartiet. Den enda borgerliga ledamoten som stod för sina ideal och vägrade att böja sin rygg inför partipiskan. Den enda verkligt frihetliga liberalen som orkade med att rösta efter sin övertygelse.

  Camilla, du är en hjältinna utan dess like.

  Ni andra, återigen kan ni dra åt

  helvete!

 • Jinge hade legat högre upp om han inte hade varit så ogin med länkar. Generositet med länkar lönar sig, kort och gott. Bloggosfären är en social företeelse, kör man sitt eget race blir man inte en del av ett större sammanhang.

 • Njae, till att börja med så har jag skrivit mycket om FRA-lagen. För det andra så har jag haft något fler besökare än vanligt (den här tiden på året) den senaste veckan. Med andra ord handlar det uteslutande om att andra bloggar fått betydligt fler läsare än vad de brukar ha. Det kommer, på lite sikt, innebära att flera av dessa kommer att permanenta ett högre besökarantal medans de flesta av dem kommer att återigen sjunka besöksmässigt.

  Jag kan t.ex. inte tänka mig att Federley ska ligga kvar på sitt besökarantal särskilt länge till, inte heller så många av de andra. Jag har dock favoriter, som jag tror fortsatt kommer att ha många besökare.

 • Ptja Blogge! Jag är i normalfallet ‚Äùogin‚Äù med länkar på ett sätt. Jag länkar ytterst ogärna till t.ex. rasistbloggar oavsett om det är SD eller sionistbloggar. När det gäller FRA-lagen så har jag inga som helst betänkligheter, men tittade man på vissa av de inlägg som handlade om den så fanns det 40-50 länkar i varje. Jag TVIVLAR högeligen på att besökarna hos mig skulle sitta och traggla sig igenom dessa länkmoln så jag avstod till förmån för de bloggar som jag garanterat läste när de berörde ämnet.

  Vitsen med taggar är att folk ska kunna klicka på taggen ‚ÄùFRA-lagen‚Äù och hitta dessa själva, det är ju själva vitsen med företeelsen. Det får givetvis den konsekvensen som Anders tar upp men det bekymrar mig faktiskt mindre. I det långa loppet så tar sådana händelser ut varandra och jag tycker att det i stort varit rätt bloggar som fått många besök, något undantag nämnt.

  Jag har t.ex. inga som helst problem att länka till din blogg eftersom jag anser att den är en av de mest välskrivna och dessutom ofta mest vältänkta. Det betyder i sin tur inte att jag alltid håller med, men ibland så… 🙂

  Min oginhet är med andra ord politiskt motiverad men det betyder inte att några sympatisörer med riksdagspartierna exkluderas, och inte heller PP…

 • Grejen är att det massiva länkandet, d.v.s. knuffbombningen, är det som har gett uppstickare en möjlighet att synas lite bättre än vanligt, samt att hela agendan uppmärksammats på ett fenomenalt sätt.

  Och det är ingen som följer dina länkar till AB1, AB2, AB3, AB4, AB5, DN1, … heller.

 • Anders_S

  Ja, det är knuffbombningen som gett utslag. Bland vänsterblogagrna har vi ju använt ett ständigt länkande till varandra under lång tid. Jag skulle knappast ligga så högt på varenda lista annars.

  Det är klart att i stort sett ingen följer länkarna AB1 osv. Däremot så funkar det ju bakvägen. Folk följer länken till mig (om jag får nån länk, på Aftonbladet och DN är det ju inte alltid säkert).

 • Pingback: Det är ju kul att vara med på topplistor, men... | Svensson()