Skottdrabbade kvarter

De två kvarter som ligger på var sin sida av Vasagatan och mellan Erik Dahlbergsgatan och Aschebergsgatan hör till de mest skottdrabbade kvarteren i Göteborg.

På midsommardagen sköts två personer ner på öppen gata och inför en mängd vittnen runt hörnet från den plats där några poliser år 2001 sköt upp mot tjugotalet skott rakt in i en folkmassa och skottskadade tre personer varav en mycket allvarligt.

den bild man ser i GP från den senaste skottlossningen ser man att ett av offren segnat ner snett utanför en restaurang (Mi Casa) på Vasagatan. I samma lokal låg tidigare en annan restaurang vid namn Nevada där flera uppgörelser mellan kriminella gäng ägde rum. Och nog verkar det senaste dådet också var nåt sådant. En misstanke som onekligen förstärks av att det bara ett dygn innan skjutandet i Vasastan var skottlossning på Hisingen där två blev skadade.

Och alldeles i närheten ägde också ett mycket uppmärksammat bombattentat rum, där en bli sprängdes i luften mitt på ljusa dan, bland vanligt folk ute på olika ärenden. Onekligen händer det en del mindre kul saker i de aktuella kvarteren i Vasastaden i Göteborg. Kvarter som också är fulla med skolor och dessutom nära ungdomstillhållet Vasaparken.

Intressant?
Borgarmedia: GP, SVD1, SVD2, SVD3, AB,
Andra bloggar om: , , , , , , ,

PS. Polisen i Göteborg förnekar koppling till gängbrottsligheten DS.

Advertisements
  • Gustav

    Man undrar ju alltså. det är ju inte direkt några skumraskkvarter eller några såna där mystiska ”klubblokaler” av olika slag kring Vasaplatsen, som det finns bortåt Backaplan med omnejd… Kan det vara kopplingen restaurangdrift-kriminalitet som gör att så många uppgörelser (relativt sett) utspelar sig därikring? Den har ju varit ett problem länge här i Götet.

    Det låter ju minst sagt märkligt att det inte skulle finnas någon koppling till gäng, tycker jag. Vad anser du, som lite mer insatt? 😛

  • Anders_S

    Jag tror att någon ledande person med koppling till gängen bor i det aktuella området. Sen är det förstå kopplingen restauranger-organsierad brottslighet som spelar in.

    Att det inte skulle ha någon koppling till gängbrottsligheten känns för mig helt uteslutet. Bara tillgången till skjutvapen är ju ett tecken på den kopplingen. Men jag lär få reda på mer när helgen är över.