Federley får skylla sig själv

Det är väl klart att det är Fredrik Federley som får den värsta kritiken. Det beror inte på att han är en större svikare än Annie Johansson, Henrik von Sydow, Fredrik Malm eller Tobé. Det är lika stora skurkar allihop inklusive alla borgerliga ledamöter i riksdagen exklusive en och en halv, Camilla Lindberg respektive Birgitta Ohlsson.

Federley får den värst kritiken därför han varit dne mest profilerade av de nämnda politiekrna i denna fråga. Det är därför han får ta mest stötar. Delvis hans eget fel kan man alltså säga. Att tro, som SVD och Patrick Krassén, att vänsterpartister ligger bakom attackerna på Federley är ju dock otroligt korkat. Från vänsterns synpunkt är Federley ingen svikare och ingen förrädare han gjorde ju det förväntade. Det som alla vänstermännsikor trodde han skulle göra. Han röstade för FRA-lagen. Sånt uppammar ingen större kampanjvilja hos vänsterfolk. Det är ju bara ”business as usual”.

Snarar ska väl de som kommenterar på Federleys blogg sökas bland borgerliga sympatisörer, bland anhängare till nyliberalismen. De har ju också en individualistiska syn på politik som går ihop med att fördöma en indiviuell riksdagspolitiker istället för ett system eller en idériktning. Men självklart är personangrepp inget bra. Att anklaga fel människor för dem löser dock ingenting.

Intressant?
Bloggat: Jinge,
Borgarmedia: IDG1, Dagens Media,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Tyre

  Instämmer såklart. Det mediella försvarsmaskineriet går igång. Federley bär offerkofta en stund och utpekar sig själv som offer. De miljoner som kommer avlyssnas ignorerar man.

 • Gustav

  Det är ju en stendum kommentar från SvD..! Det verkar ju underligt att vänsterpartister skulle gå på honom extra mycket för detta, jag har svårt att se hur de skulle kunna bli mer förbannade på Federley än de i allmänhet är. 🙂

  Känslan av svek och besvikelse som man känner som övertygad liberal är nog betydligt större, det var ju faktiskt vi som röstade in killen till syvende och sidst. Att bli besviken på ens ideologiske motståndares agerande är ju ingen stor sak, det räknar man ju med.

 • Anders_S

  Gustav, ja precis. Mycket underlig kommentar från SVD faktiskt. Ny ledarskribent som kanske vill märkas lite är kanske förklaringen.

 • Pingback: Thomas Tvivlaren - Med tvivlet som insats()

 • Anders Gustafsson

  Varför inte döpa honom till FRAdrik Federlay?

 • Pingback: opassande » Blog Archive » Svart Måndag — sammanfattning()

 • Fredrik

  Givetvis spelar hans homosexuella läggning roll också.
  Men att använda han och andra som offentliga spottkoppar med olika personliga verbala påhopp är fel. Dom i debatten som har gjort det och gått över gränsen bör skämmas! (Påstår inte att du ”Svensson” har gjort det. Detta är ett generellt debattinlägg)

 • Lövet

  Annars så undrar man lite över V(PK)s motstånd mot detta…

  …kan det bero på att de tycker att angiverisystem och andra Tjeka- och STASI-uppfinningar fungerar bättre?

 • Krassén, och resten av SvD:s ledarredaktion tror att alla som inte är sossar är vänsterpartister. De har inte den blekaste uppfattning om hur vänstern ser ut bortom det partiet och de lär inte få det heller. Liksom de inte har någon uppfattning om ilskan i de liberala leden. Sitter man i ett elfenbenstorn har man sällan någon idé om vad som pågår vid tornets fot.

  Jag tror att makten, från senilmedia till riksdagen är skakad i detta ögonblick. De har insett vilken sanslös maktfaktor bloggosfären kan vara, och de är rädda som en polis på avenyn just nu.

 • Det är inte så konstigt att vänstern är emot något sånt här eftersom dom de senaste (hm… kan det vara 50 åren?) varit de som varit mest övervakade av sina ”vänner” socialdemokraterna.

  Det finns en historieförbistring som gör att många tror att sossarna och vänstern är vänner eftersom de de senaste åren pratat om ”samregering” (mest från vs sida dock) men sanningen är ju att vänstern varit de som förlorat mycket på övervakning (IBaffären är en vända, interneringen av kommunister under andra världskriget en annan). Bara för att s-regeringar haft samarbete med Sovjet (såväl som USA) betyder inte att dom sett positivt på liknande verksamhet i Sverige.

  Att svd föreslår att andra än liberaler står för attackerna och de negativa yttringarna mot FF och andra som röstade ja ser jag som en indikation på att dom inte är vana att de som röstade in dom är emot dom. Lite som s hade svårt att smälta att LO eller andra ”sossar” var oglada för vissa regeringsbeslut under deras styre.

  Det är onekligen intressant dock eftersom Svd fick en känga eller två när dom skrev negativa saker om regeringen av Ulf Adelson som gammal m… ”vi ska inte driva något mot vår regering”. Det är som vanligt, man ska inte klaga när ens parti sitter i regeringställning – hur galet dom än beslutar…

 • Pingback: Stackars Fredrik Federley « Trottens Betraktelser()