Spelkungen åtalas

Den ökände så kallade spelkungen, Rade Kotur, från Göteborg kommer nu att åtalas för anstiftan till ett antal mord uppger DN. Det är på grund av erkännanden från en av de mördare han använt som han nu kan bli ställd inför rätta. Denne sitter i fängelse för ett av de mord, i Skärholmen, som Rade Kotur nu kan åtalas för. En annan, en medlem i Original Gangsters, Goran Kotaran, sitter i fängelse i Bosnien och ska höras i samband med ett mord i Bergsjön, som förmodas vara beställt av Kotur.

Rade Kotur anses länge ha kontrollerat delar av marknaden för illegalt spel i Sverige, bland annat genom sitt bolag RK Company. Morden på kokurrerande jugoslaviska gangsters i kretsarna kring Milan Sevo anses ha utförts för att försvara kontrollen över den illegala spelmarknaden.

Samtidigt som Kotur ska åtals för morden kommer han förmodligen också att åtalas för ekonomiska brott i en större härva där en stor mängd personer har gripits och är misstänkta.

Intressant är att Rade Kotur, som Sverige och Göteborg är ökänd, i sin hemort i Bosnien är välkänd för att han gett stöd till diverse verksamheter, idrottsföreningar etc. Gangster här och välgörare där. Världen kan verkligen vara underlig.

Och inte heller verkar det bara vara helskumma spelkungar som beordrar mord och misshandel utan också en del på ytan helt vanliga företagare. Världen är underlig.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements