Visst massavlyssnar man

Sten Tolgfors säger det ju själv, man söker igenom alla mejl:

– Det är inte så att man går igenom och läser alla mejl, utan FRA har sökbegrepp som plockar ut exakt rätt mejl. Det är inte så att om någon skriver ”bomb” så blir det träff. Det är bara de mejl som möter sökbegreppen som tas hem för mänsklig läsning, resten passerar.

De måste tro att vi all är dumma i huvudet och totalt okunniga som ska tro på dem när de säger att massavlyssning är tekniskt omöjlig och olaglig. Det är lagligt, FRA-lagen är just till för att göra det lagligt. Dessutom spanar man visst på svenskar. Bland kunderna till FRA märks rikskriminalen, Säpo och Tullen (allt enligt regeringens regleringsbrev för FRA från år 2003 och Wictorins utredning av FRA:s verksamhet).

Regeringens företrädare börjar bli tröttsamma med sitt ljugande och sitt förakt för vanliga människor. Vi faktiskt inte dumma i huvet. Ingen har nånsin påstått att man manuellt läser alla mejl. Sten Tolgfors försöker bara blanda bort korten.

Självklart kan Carl Bildt uppträda med större auktoritet. Genom avtalet med USA och med FRA-lagen har ju Sverige blivit USA:s lydiga lilla slav. En lydmakt till USA har Sverige blivit och det är klart att USA då klappar om Bildt varje gång de träffar honom och det är klart att andra är vänliga mot den stora maktens handgångne man.

Intressant?
Bloggat: Badlands, Opassande,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

5 svar på “Visst massavlyssnar man”

  1. Det som de flesta försvarare av FRA-lagen inte begriper är att avlyssningen sker i samma ögonblick som trafiken kopieras till FRA:s servrar
    Sen spelar det ingen roll vilka filter FRA har och vad som kastas avlyssningen har redan skett

Kommentarer är stängda.