Åsa Linderborg om klassamhället och den borgerliga regeringen

Jag har tidigare skrivit om den intervju som tidningen Internationalen gjort med Åsa Linderborg. I det sammanhanget berörde jag vad hon sa om FRA-lagen. Men intervjun innehöll så mycket mer. Däribland en del om hennes far och om klassamhället:

Hur skulle du beskriva den sittande regeringen, vad kännetecknar den?
– Den är oerhört klassmedveten! De för en tydlig klasspolitik, men förstås utifrån den klass de själva tillhör och värnar om. De föraktar öppet de svaga, vilket kännetecknar den nyfascistoida tid vi lever i där föraktet mot sjuka, svaga och arbetslösa är utbrett.
– Sedan har de en retorik som kan tyckas genialisk, där de talar om just utanförskap. Men de skapar ett vi och ett dom, som ”varför ska vi betala åt dom?” istället för ”hur ska vi göra med våra arbetslösa?” Den här tanken skär genom omfördelningspolitiken.

och

Åsa skiner upp när hennes far kommer på tal, men leendet förbyts direkt mot en sorgsen ilska.
– Jag är glad att han är död. För hans skull. Det finns inga jobb för en man i 60-årsåldern utan tänder, säger hon allvarligt. I 37 år gjorde han vad han kallade ”världens starkaste stål”. Han trodde att han skulle ha jobb hela livet. När han avskedades från stålverket – vilken mänsklig tragedi det var.
– När jag får höra att arbetslösa är lata och inte vill ha jobb blir jag fysiskt aggressiv, säger Åsa upprört.
– Jag vill slåss, jag vill skapa Ådalskravaller! Jag är vanligtvis en stillsam person, men det är enda gången jag verkligen vill bruka våld. För det är ett så totalt jävla hån att påstå något sådant.

De två sista styckena citerades också av Göteborgs-Posten i ett litet stick på kultursidorna. Det är första gången jag har sett Internationalen bli citerad i den stora och enda göteborgstidningen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
  • Anders

    Ja det är skrämmande att en sådan person som Linderborg får utrymme i media.
    ”‚Äì Jag vill slåss, jag vill skapa Ådalskravaller! Jag är vanligtvis en stillsam person, men det är enda gången jag verkligen vill bruka våld. För det är ett så totalt jävla hån att påstå något sådant.”

    Nåja virrpannan Linderborg förnekar sig aldrig i avdelningen korkade uttalanden.

  • Benny

    Jag kan hålla med henne. Jag sitter mitt i det helvete det innebär att vara arbetslös vet vad det är och hur man känner sig som människa. Jag vet vilken syn betongliberaler och annat oknytt har på sådana som mig. Men inte en jävel, särskilt inte en som sitter tryggt på ett välbetalt jobb, ska komma och kalla mig lat. Bara för att jag saknar samhälligt värde är jag fortfarande en människa. Jag är förvisso känd som en lugn och snäll person, men ve den skitstövel som vågar kalla mig lat ansikte mot ansikte.