Ge mer pengar till de rika säger Björklund

Folkpartiets partiledare Jan Björklund vill sänka bolagsskatten i Sverige. Sverige har redan en av västvärldens lägsta bolagsskatter vilket gör förslaget något underligt. Men det är logiskt ur en annan synpunkt. Det gynnar eliten, de rika i samhället och storföretagen. Precis som det mesta den borgerliga alliansregeringen företagit sig. Detta för att förslaget inte kommer att leda till mer investeringar. Storföretagen har ingen direkt brist på pengar för investeringar. En sänkt bolagsskatt kommer istället att leda till större vinster och utdelningar och i slutändan är det de rika, överklassen, eliten i Sverige som kommer att tjäna på detta.

Ytetrligare ett förslag från borgerligheten för att öka orättvisorna i Sverige alltså.

Intressant?
Borgarmedia: SDS, Dagen,
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Advertisements