Gert Gelotte censurerad av GP för sin rapportering från Palestina

Ägaren av Göteborgs-Posten, Peter Hjörne, vill att tidningen bara ska ha artiklar om Palestina-konflikten som är pro-israeliska. Därför får Gert Gelotte inte längre skriva några artiklar om Palestina-frågan. Ledarredaktionen vill uppenbart att man ska ljuga till Israels förmån och det vill Gert Gelotte inte ställa upp på.

Gert Gelotte är en journalist som jag träffade en hel del i samband med Flyktingamnestikampanjen år 2005. För mig framstår han som en hederlig journalist med rättvisepatos, även om vi inte tycker samma om allt. Gert Gelotte är den ende på GP:s ledarredaktion som varit på Västbanken och han censureras alltså av GP:s Fredrik Tenfält på ägaren Peter Hjörnes order.

Bakgrunden till censuren gentemot Gelotte är de artiklar som Gelotte skrev efter att ha besökt Palestina på en resa som Svenska Kyrkan ordnade. Mycket bra och sanningsenliga artiklar som jag ser det.

Det hela visar hur begränsad friheten är på borgerliga så kallade liberala tidningar. I Göteborg med den monopolsituation som råder på mediesidan där så innebär det hela att man får klart för sig hur nyheterna och kommentarerna som den genomsnittlige göteborgaren får läsa är snedvridna, censurerade och politiskt godkända av en monopolägarfamilj och dess hantlangare.

Även i andra sammanhang har mediemonopolet i Göteborg negativa konsekvenser.

Läs Gert Gelottes artiklar:
1. ”Att mäta med samma mått”
2. ”Bakom en nio meter hög mur”
3. ”Det finns inga Palestinier”
4. ”Terroriserade och plundrade”

Intressant?
Bloggat: Spanarn, Jinge, Katolsk Vision,
Borgarmedia: SR1 (Intervju med Gert Gelotte och Fredrik Tenfält), SR2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements