Obomba

Den US-amerikanske presidenkandidaten Barack Obama är precis om andra US-amerikanska presidentkandidater. För honom är det helt okej för USA och dess allierade, som exempelvis det landbundna slagskeppet Israel, att överfalla och bomba vilket annat land som helst om de inte gör som USA vill.

Därför var det helt okej att Israel bombade Syrien härom året, tycker Obama. Kanske tycker Obama att det är helt okej att skjuta bakbundna fångar också. US-amerikanska presidenter brukar luta åt det hållet, för hur ska man annars tolka att de accepterar att Guantanamo-fånglägret finns.

Övergrepp av olika slag är uppenbart okej för Obomba och andra amerikanska presidentkandidater.

Intressant?
Bloggat: Jinge,
Borgarmedia: SVD1, SVD2, PDK, DN, HD, Dagen,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • På sätt och vis är Obomba paradoxalt nog inte en bra rubrik. Inte om man har en aning norrländskt påbrå som jag.

  Eller ska jag säga en obra rubrik.

  Och ett oviktigt inlägg från min sida.

 • Israel bombade Fn basen under pågående 5 timmar.

  Man ringde till israeliska ledningen och bad om eld upphör.

  Då bombade man dom extra med en bunker buster istället.

  Och inte ett ord hördes ur Eu .

  I 5 timmar ,, det var inget misstag detdär inte.

  Obama är lika falsk som alla dmo andra presidenterna asom bara spelat teaater.

 • Pingback: FRA: “Vi är världens bästa lejonpulver!” : Motbilder()

 • Jack

  Om Obama inte stödjer israel så kommer han inte kunna vinna valet i höst, och han vill vinna valet i höst. Han måste göra vissa uppoffringar.

  Jag är dessutom ganska säker på att Obama inte gillar att man skjuter bundna fångar i benet med gummikulor heller nej…

 • Anders_S

  Uffe, helt riktigt kan rubriken på svenska tolkas på ett annat sätt än avsett. Men jag tror nog vinken går fram ändå.

 • Anders, vet du vad: Det tror jag med.

  Jag har faktiskt aldrig hört uttrycket obomba. Nu är jag ju mer stockholmare än norrlänning, men jag tror att det är uttryck som sällan nyttjas däruppe i norr. Men kanske borde de börja. Antikrigstal i norr: ”Tyck de bord obomba”.

  Vad gäller Obama är jag löjligt skeptisk. Det finns många anledningar till att vara kritisk mot Obama.

 • Jesper

  Obama har sagt att han är emot tortyr och att Guantanamo ska läggas ner förr hellre än senare. Jag gillar inte ett skvatt att han med ett nödrop ställde sig för hellre än emot FISA-lagen (den amerikanska lag som retroaktivt legitimerar telefonspioneri i bakvattnet av Patriot Act och terroristhetsen), eller att han anser att dödsstraff är något som inte är helt otänkbart att tillämpa vid förfärliga brott. Inte heller försöker han spänna ner örnens patriotiska vingar.

  Däremot har karln sagt mycket vettigt; bland annat att om nu USA ska ha en massa militärer ute så kan det vara läge att lämna Irak och faktiskt försöka leta rätt på de som fällde två torn och ett underrättelsecenter för snart sju år sedan. Eller varför inte att USA måste inta en mer ödmjuk inställning till resten av världen på alla sätt och vis. Eller att det amerikanska systemet ska gå mot att bli öppnare och mer ”genomskinligt”. Sånt stämmer bra med principen att staten ska vara rädd för folket och inte tvärtom. Dessutom kan han redogöra för dessa planer begripligt och i förtid, och försöka att bedriva en positiv kampanj utanför inslaget mönster.

  Obama är trots allt så pass till höger att jag skulle tänka länge och väl innan jag skulle rösta på honom vore han en ruta på den svenska röstsedeln. Men USA är trots allt en ung nation, född och härdad i krig, gödd i sentida överflöd och som snabbt växte sig stor; det kommer att dröja ett bra tag innan den kommer ner på jorden och normaliserar sina värderingar gentemot de svenska (om de någonsin kommer att göra det). Tills dess ligger amerikansk vänster (Democrats) till höger om den svenska vänstern.

  Obama är onekligen ett bra steg framåt för USA; bättre än McCain, som, även helt oaktat krig och annat, inte har samma tendenser att stödja uppöppnande reformer; men framförallt också bättre än flera mindre partiers kandidater som allt som oftast brukar komma med åtminstone delvis vettiga lösningar (t.ex. evergreenen Ralph Nader) men glömmas bort i tvåpartistatens sorl.

  Hur som helst kommer nya kvastar sopa i Washington DC nästa januari, men jag tycker nog inte, även om jag är vänstervriden, och även oaktat övriga kandidater, att Obama skulle vara ett dåligt val.