Nazisten från västgötaslätten fick fängelse

De högerextremister, nazister och deras kompisar som misshandlade och dödade en 19-åring på västgötaslätten samt gömde undan liket i en gödselbrunn har dömts till fängelse. Eller korrektare uttryckt, nazisten som mördard 19-åringen fick ett 7-årigt fängelsestraff och de som hjälpte honom att gömma undan liket fick kortare straff. Allra kortast straff fick de som dömts för skyddande av brottsling.

Straffen verkar enligt min åsikt rimliga. Det fanns vad jag förstår inga hatbrottsmotiv eller nåt liknande inblandat i affären. Något som kunde lett till hårdare straff. Men frågan jag ställer mig är om inte mördaren borde få nån form av vård. Det verkar vara en person som har och har haft en del personliga problem som knappast kommer att bli bättre av att sitta i fängelse.

Intressant?
Borgarmedia: SVD, DN, HD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • X

    Det finns väl ingen som blir bättre av att sitta i fängelse? Prata med vilken fångvårdare som helst och du kommer förstå vad jag menar.

  • ErikLtz

    Myndigheten eller vad det är som har hand om fängelser och så småningom utsläpp därifrån heter ju Kriminalvården, så avsikten med fängelse är både straff och vård till en laglydig medborgare. Sedan betyder ju inte det att man alltid lyckas… 🙁