Precis som om vi behöver mer flyg

Den miljöfientlige Sven Nordin, finansborgarråd i Stockholm vill ha mer flyg och klagar över att klimatmålen lägger hinder i vägen. Men det trodde jag var vitsen med miljömålen, att förhindra mer klimatförstörande verksamhet. Finansborgararådet verkar inte bara vara en miljöfientlig man, han verkar också totalt ha missförstått hur man motarbetar klimathotet och växthusffekten och vad som ska vara syftet med klimatmålen (även om dessa absolut inte är tillräckliga).

Det gör man bland annat genom att minska flygtrafiken och öka järnvägstrafiken, så istället för att fundera på mer flyg bör han kanske fundera ut hur vi får snabbtåg till Berlin, Bryssel, Amsterdam, Wien, Paris, Budapest och London. För att nämna några intressanta europeiska städer. Ur konkurrensynpunkt, om vi ska diskuetar det, så måste ju även alla andra städer i Europa minska flyget och öka järnvägstrafiken. Så det är egentligen inget problem.

Sen kanske man också kan konstatera att Stockholm inte är och aldrig kommer att bli en världsstad. Det är en liten huvudstad i en avkrok av världen. Varken mer eller mindre.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Globetrotter

    ”Utsläppstak för flyget hindrar Stockholm växa.”
    Ja, hoppas kan man ju alltid.

  • Theodor Adolfsson

    Stockholm är alls inte så litet. Den står sig bra i jämförelse med de flesta europeeiska huvudstäder vad gäller storleken. Däremot kommer det ju inte att bli en världsstad i bemärkelsen New York, London, Tokyo eller Paris inom överskådlig framtid. Däremot konkurerar den med Berlin, Köpenhamn, Prag, Lyon, Hamburg, M?ºnchen, Lissabon och liknande städer.

    Från andra delar av världen är det dessutom sak samma att åka till London som till Stockholm ur bekvämlighetssynpunkt.