Moderater tar avstånd från FRA-lagen

Det är bra när borgerliga politiker tar avstånd från FRA-lagen. Det kan stärka de borgerliga ledamöter i riksdagen som är mot den. Kanske kan då vänsterpartiet få stöd för sin linje att omedelbart riva upp lagen. De andra två oppositionspartierna vill istället vänta tills nästa val och en valseger då innan man river upp beslutet om FRA-lagen.

Men precis som tidigare när borgerliga politiker säger att de är mot FRA-lagen är jag myckt tvekam till om de kommer att innebär anågot. Vi såg hur det gick när den ”principfaste” nyliberlae centerpartisten Fredrik Federley skulle rösta mot lagen och för den personliga integriteten. Det blev pannkaka och han röstade istället för FRA-lagen. Eller folkpartiets Birgitta Ohlssson som betett sig som den värsta vindflöjel. Än hit och än dit. I riksdagen verkar det end partiet som är helt konsekvent i denna fråga vara vänsterpartiet. Utanför riksdagen finns det borgerliga Piratpartiet och på vänsterkanten, Socialistiska Partiet.

Regeringen fortsätter dock i sina gamla fotspår med att dra den ena lögnen och dumheten efter den andra. Nu är det Jan Björklund som plockar fram spöken ur graderoberna. Han hotar med Bin Laden (som väl förmodligen är död). Al-Qaida (om organsiationen finns) har aldrig hotat Sverige. Vi är helt enkelt inte i riskzonen för eventuella terrorangrepp från en eventuell terrororganisation, eventuellt ledd av en möjligtvis död man vid namn Bin Laden.

Intressant?
Bloggat: FarmorGun, Peter Karlberg, Opassande, Blogge, Alliansfritt, Ulf Bjereld, Erik Laakso,
Borgarmedia: SVD, DN, AB, EX1, EX2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: FRA-Revolten sprider sig | Jinges web och fotoblogg()

 • PP är inte borgerligt… Vågmästarrollen är central för att få genomslag. Vi kan ingå en koalition med vilket av blocken som helst.

 • Tobias Lindgren

  Rick Falkvinge, så du erkännar att ni är ett vänsterparti, eller?

 • Att säga att man inte är borgerligt betyder inte att man är ett vänsterparti. Inte idag i alla fall, när borgerligt börjar få betydelsen ”Integritet är överskattad. Nu gäller det att bekämpa hot som inte existerar”.

 • Pingback: Trottens Betraktelser » Moderater revolterar mot FRA()

 • Anders_S

  Ordet borgerlig, borgare etc kan användas fler betydelser som delvis överlappar varandra. Ett kan vara att beteckna anhängarn av partierna till höger om miljöpartiet. En annan kan vara att beteckna någon som tillhör borgarklassen. Den tredje och den vanligaste bland vänstermänniskor är att betcekna de som vill bevara det samhälle där borgarklassen har makten, dvs bevara kapitalismen, som borgare eller borgerliga. Alla partier i den svenska riksdagen utom vänsterpartiet vill bevara kapitalismen och är alltså borgerliga. Piratpartiet är också borgeliga då de vill bevara kapitalismen.

  Den blockuppdelning som finns i sverige är mer mellan socialliberaler (Sossar och mp) mot nyliberaler/konservativa (alliansen).

 • Föga förvånande så är det arbetare och arbetslösa (arbetarklassen) som starkast ställer sig mot FRA-lagen.
  http://gfx.aftonbladet.se/multimedia/archive//00671/grafik_671819w.gif

  Salka Sandéns inlägg på Dagens Konflikt kan nog ge en förklaring på varför. http://www.dagenskonflikt.se/salka/one-law-for-us-one-law-for-them/

 • Du brukar ofta var på när det gäller nyheter. Men nu har du missat rejält Svensson. Bin Laden dog faktiskt idag. Han skrattade ihjäl sig:)
  Höger-vänster så har vi lärt oss tänka sedan 1800-talet..hjärnan har nog blivit block..erad..
  Frihet är inget man får. Frihet är något man tar….FRA-debatten sker på många plan och ur många perspektiv men kampen för integritet yttrandefrihet..frihet ja just fri förenar nog många människor över denna blockering.

 • Pingback: Fredrik Reinfeldt, mannen utan ledaregenskaper | Jinges web och fotoblogg()

 • Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Sakfelen i moderaternas interna FRA-brev()

 • Anders, det är möjligt att det är klassiskt vänsterspråk att kalla alla som vill ha kvar marknadsekonomi för borgerliga. Men i påståendet att pp är borgerligt gör du två misstag:

  1) PP tar över huvud taget inte ställning för eller emot marknadsekonomi, eller något annat ekonomiskt.

  2) Mottagaren av budskapet kommer inte att höra något som är relaterat till din avsikt — i de allra flesta fallen kommer budskapet att tas emot som ”PP kan bara ingå en koalition med moderaterna, centern, folkpartiet och/eller kristdemokraterna”, vilket inte är sant.

 • Anders_S

  Rick:

  1a. Marknad och kapitalism är nödvändigtvis inte samma sak.
  1b. Hållningen är orealistisk. Man bli i beslutsfattande positioner tvungen att ta ställning och att ha en uppfattning. Jmfr med miljöpartiet.

  2. Mottagarna av budskept förstår utmärkt. Mottagarna är min gamla jobbarkompisar på Pååls, Saab etc. För oss är det gelat om jag menar borgare som i högerpartierna, borgerliga partier som vil ha ett borgerligt kapitalistiskt samhälle eller folk tillhöriga borgarklassen. Det är samma skit, samma maktahavare, samma överhet, samma dom. OM PP gör upp med ossran eller högerpartierna är egalt ur det perspektivet. Det blir ändå ingen förändring.