Regeringens tomgångsargumentation

Som jag konstaterat flera gånger förut är argumentationen från regeringen och FRA-förespråkare i stor utsträckning tom och innehållslös. Samma lögner upprepas om och om igen, av den ene ministern efter den andre, av tjänstemän och andra debattörer. Än är det Björklund, än är det Tolgfors, än Ingvar ”Papegojan” Åkesson och en del andra. Det tillför inte direkt debatten något och innebär inte att vi kritiker nonchaleras och behandlas som okunniga idioter.

Detta kommenteras av Sanna Rayman på SVD på ett fyndigt sätt:

Tolgfors må känna sig missförstådd, men han gör dessvärre ingen större ansträngning att förstå han heller. FRA-kritiken går ut på det faktum att den nya lagen medger generell inhämtning av all trafik. Därav epitetet ”mass”. Att gång på gång strunta i att bemöta denna springande punkt i kritiken gör att debatten blir en låtsaslek, ett utbyte av ”nehej – joho – nehej – joho” i evig tomgång. Det tjänar ingen på, allra minst regeringen. För alliansanhängare är detta en särskilt stor sorg.

Hon är förstås anhängare av den borgerliga regeringen och därför är det ett större problem för henne än för mig att den borgerliga regeringen hanterar denna fråga så uppenbart klantigt.

Intressant?
Bloggat: Badlands, Claes Krantz, Alliansfritt, Jinge, ModerataKarameller, Falkvinge, Esbati,
Borgarmedia: SDS, HD, SVD1, SVD2, TA,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

8 Replies to “Regeringens tomgångsargumentation”

  1. Mary: avtalet med USA är haken. Utöver det officiella avtalet kan det dessutom finnas hemliga avtal som mer detaljerat stadgar vad som gäller. Det är också detta som gör att Mp och sossarna inte vill riva upp lagen direkt. Så tror jag.

  2. Jag måste säga att vi har väldigt fega journalister i Sverige. Det borde väl finnas någon som kan ställa riktigt svåra frågor vid en presskonferens och ligga på som en bulldog tills dess att antingen vettiga svar eller ett totalt presshaveri kommer ur våra regeringsföreträdare?

    Det är ju inte direkt några risker förknippade med att göra sig obekväm – den nuvarande regeringen verkar ju ha gått ifrån handling till att enbart ägna sig åt spin, så de är ju beroende av medierna i lika hög grad som motsatsen gäller. De kan inte ignorera de få stora tidningarna i landet hur dessas utsända än skulle bete sig. Det ser ut som en win-win-situation för blivande skjutjärnsjournalister just nu, men ingen verkar ta chansen…?

  3. Gustav: Man kan verligen fundera över de vsnak journalisterna och vad problemet är. De verkar ju lika handlingsförlamade som Reinfeldt själv.

Kommentarer inaktiverade.