Om Georgien bara avlyssnat alla sina medborgare…

..så hade Ryssland aldrig överfallit dem. Det tycks vara Jan Björklunds och Fredrik Reinfeldts linje vad det gäller kriget i Georgien. Jag misstänker att de faktiskt inte är så korkade att de själv tror på den teorin, men kanske jag har fel. De har ju inte tidigare visat sig förstå vad kritiken om FRA-lagen och/eller vad FRA-lagen handlar om, så kanske är de verkligen så dumma.

Måhända är det istället motsatsen, de är så djävulskt smarta så vi andra inte hänger med. För vad de menar är förstås att om Georgien bara hade avlyssnat hela befokningen så hade man i tid kunnat spärra in alla osseter så att dessa inte kunnat kräva självständighet. Man hade också kunnat hindra dem från att ta del av internationell media och bannlyst all information om Kosovo från georgisk media.

Utan Syd-Ossetiska självständighetskrav, inget georgiskt anfall på Syd-Ossetien och inte heller nåt ryskt anfall på Georgien. Inget krig. Det är kanske så de menar. Med en effektiv övervakning så kan man förhindra alla former av uppstudsighet. En FRA-lag löser allt. Det kanske är så rotting-majoren Björklund resonerar.

Om det inte är så man resonerar så visar regeringens företrädare antingen prov på en otrolig dumhet eller ett otroligt förakt. För tror man inte själva på det man säger hyser man ett förakt för det svenska folkets intelligens och kunskaper. För det finns väl ingen människa som kan tro att Rysslands anfall på Georgien hade kunnat undvikas om hela den georgiska befolkningen avlyssnats. Det är så dumt, så dumt, ja faktiskt lika dumt som FRA-lagen.

Intressant?
Bloggat: Trotten, RoyaMatilda, Enligt min humla, Blogge, Christian Engström,
Borgarmedia: DN, SVD1, Dagen, HD, SVD2,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Om Georgien bara avlyssnat alla sina medborgare…”

 1. Vad Björkis o FRAdrik tyx mena är väl snarare att om vi hade avlyssning i kabel i Sverige skulle vi ha kunnat förutse kriget. Vilket är löjligt eftersom kriget i viss mån redan var förutsett genom de senaste årens spänningar i regionen men ändå oförutsett i sin plötslighet, trots att amrisarna signalspanar hur mycket som helst i Georgien. För svensk del skulle ju vanlig bondsignalspaning i etern ha varit relevant för FRA men de hade väl inte tid eftersom de är fullt upptagna med att göra reklam för förtäffligheten i massavlyssningsprogrammet.
  En annan sak som Fradrik och Björkis kan ha menat är att nu, när det eventuellt kan bli flyktingströmmar från regionen, så kan vi ha koll på det genom FRA. T ex kanske georgier och ossetier mailar till släktingar i Sverige och frågar ”Kan vi bo hos er?”. Enklare förefaller ju vara att FRA läser tidningar för att orientera sig i situationen. Utländska då förstås, som du påpekat är ju de svenska inte så kunniga på regionen.
  Om man läser mellan raderna i andra myndigheters uttalanden om FRA så tyx ju deras rapporter f.ö. sällan höja sig över hyggliga studentjobb där material samlats in på google, i internationella tidningar och andra media. Så massavlyssning, oxå om den innehöll potentiellt relevant material, skulle sällan leda till mer kvalificerade rapporter så länge organisationen har en så svag kultur prestationsmässigt sätt. Och svagheten kommer att bestå eftersom hemligstämpeln innebär skyddad verkstad.

 2. Det är ett fall för tron på auktoriteten.
  Det är ingen som tror på dem längre.
  Det viktigaste kanske heller inte är hur många som slutat tro på dem.
  Men när deras egna själva börjar i det närmaste håna dem de trodde på och litade på förut, så har vi faktiskt stora förändringar som kan vara på gång.
  Och när intelligens från skiljda världar, även ideologiskt, börjar röra på sig och ifrågasätter skiljda ideologier, och händelser och deras tolkning, så kan vi snart ha en häxkittel kokande, som ingen vet vad det skall bli för soppa av.

  Vad jag förstått, och rätta mig om jag har fel, så var USA’s Utrikesminister på besök nån gång i våras -08 innan FRA-beslutet.
  Sen kom FRA-lagen, beslutet.
  Det talas om kopplingar till USA’s underrättelseverksamhet och deras behov av information.
  Och nu kriget i Georgien.
  Nu säger svenska politiker att kriget visar på behovet av FRA-lagen.

  Jag börjar få en obehaglig känsla av att saker och ting kan kanske vara ”planerade”, order från någon.
  Och är de inte planerade, så verkar det som om det händer saker och ting som spelar idioterna i händerna, för att genomföra vilka smutsiga beslut de nu önskar genomföra utan hänsyn till människor åsikter.
  Men detta är inte 1930-tal.
  Och vad de än tror att dom gör, och kan göra, så leker de faktiskt med farlig dynamit.
  Och jag hoppas att någon inte nu tar fram en tändare och leker med samtidigt.
  http://freediscursion.blogspot.com/2008/08/dynamit-i-handen-skall-jag-ta-fram.html

Kommentarer inaktiverade.