Rade Kotur har skrämt skiten ur vittnen

Vittnen, offer och målsägare i målet mot spelkungen Rade Kotur verkar på olika sätt ha blivit skrämda. De har i rättegången ändrat sina berättelser och de uteblir från rättegången.

Nu senast är det en man som arbetat som livvakt åt Rade Kotur som uteblivit från rättegången. Åtalet mot spelkungen gäller dels mord och mordförsök, dels ekonomiska brott. Den tidigare livvakten har tidigare uppgett att Kotur skrutit om mordet på den konkurrerande gangstern Ratko Djokic, men vägrar uppenbart att vittna i rättegången.

En medåtalad har tidigare ändrat alla sina uppgifter och målsägaren i mordförsöksfallet vägrade också komma till rättegången. Det mesta tyder på att de har hotats och skrämts av människor med anknytning till Rade Kotur. Det hela kommer förmodligen göra det svårt att få den så kallade spelkungen fälld för mord och mordförsök. Åtalet bygger i stort sett på vittnesmål när det gäller detta.

Annorlunda tycks det vara med den ekonomiska delen av åtalet som ska komma upp i rätten efter att våldsdelen är avklarad. Man vet också av erfarnehet att det ofta är lättare att få yrkeskriminella fällda för ekonomisk brottslighet än för våldsbrott. Mycket på grund av att de hotar vittnen, offer och målsägare så att dessa inte vågar vittna. Precis som vi nu sett i rättegången mot Rade Kotur. Vanligt är också att yrkesbrottslingar vägrar samarbeta med polisen och inte yppar ett ord om varken fiender eller vänner, vilket ofta gör gangstermord svårutredda.

Intressant?
Borgarmedia: DN1, SVD1, SVD2, SVD3,
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements