Är den danska polisen bättre än den svenska?

Det är inte utan att man undrar. Två grova värdetransportrån har ägt rum i Danmark med ungefär samma tillvägagångssätt, modus operandi (MO). När det gäller det senaste har den danska polisen kunnat gripa en del av de som troligen är skyldiga. Flera av de gripna och häktade är svenskar. Det är detta som ställer den svenska polisen i en underlig dager.

I Sverige har nämligen ett stort antal rån utförts med samma MO utan att den svenska polisen verkar ha gjort nåt. Man har inte lyckats gripa de ansvariga mer än i ett par fall och ingen skyldig i samband med de fall som haft ett liknande tillvägagångssätt och brottsmönster. Ser fram frågan i relation till den inkompetens som delar av den svenska polisen uppvisat i andra fall, som exempelvis med Anders Eklund och Rödebyfallet så framstår misslyckandet med att gripa grova rånare som ytterligare ett exempel på den svenska polisens dåliga funktionssätt och bristande kompetens.

Det ständigt pågående gangsterkriget i Göteborg påminner också om att polisen i Sverige har problem. (fast nu ägde ju den senaste skottlossningen inte rum i Angered C, utan i Gårdsten, en stadsdel som visserligen också ligger i Angered, som ju inte är en stadsdel utan flera, journalisterna har lite svårt med det där)

Intressant?
Borgarmedia: SVD, PDK1, PDK2, AB, GP1, GP2, GP3, GP4, SDS,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements