Gangsterkrig skördar oskyldiga offer

I Mexico skördar gangsterkrigen allt fler offer bland människor som inte är inblandade i brottslig verksamhet. Knappast av den anledning som står i DN, utan mer troligt som en följd av att man dödar alla som finns i närheten av en fiendegangster när man slår till. På det sättet skrämmer man sina konkurrenter, eftersom anhöriga löper en stor risk att bli dödade. Det vanligste är dock fortfarande att man råkar befinns ig ivägen när olika gangstergäng börjar skjuta.

Riktigt lika långt har det inte gått i gangsterkriget i Göteborg än. Men flera gånger har det varit nära att helt oskyldiga människor utan någon som helst koppling till gangstergängen har blivit dödade. I Göteborg är det ett stoprt natla gangstergäng som finns och som kan ha del i striderna. Det är Original Gangsters (OG), Brödraskapet Wolfpack, Asir, Naserligan, Tigrarna, Hells Angels inklusive Red Devils och Red & White Crew, Bandidos inklusive X-team samt en del andra nätverk utan kända namn. Enligt GP är det dock framförallt Bandidos, X-team, Asir och Tigrarna som är aktiva i kriget just nu:

Enligt vad GP erfar gäller det först och främst om Bandidos underavdelning X-Team, som består av yngre killar med ambition att kvalificera sig för mer betydelsefulla uppgifter. På motståndarsidan finns mestadels medlemmar i Tigrarna från Angered eller nyetablerade Asir.

Polisen verkar å sin sida ha mycket svårt att hantera det hela och det ser inte ut som om gangsterkriget i Göteborg ska avstanna på länge:

Ingenting indikerar i dagsläget att vedergällningarna plötsligt skulle upphöra.
I tre av de sju aktuella fallen har personer träffats. Två av dem skadades såpass illa att de tvingats till operation. Ingen av dessa målsägande har dock varit benägna att hjälpa utredarna med information.
– Det är den verklighet vi jobbar i i dag. De som figurerar i dessa kretsar pratar inte med oss, förklarar kommissarie Anders Sandholm.

Intressant?
Borgarmedia: GP1, GP2, GP3,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Gangsterkrig skördar oskyldiga offer”

  1. Tigrarna…hmm,det är så att man kan ju undra om någon av er vet var ni har varandra.Ja,man vill ju det,veta var man har sina vänner.Ni har någon enstaka medlem(han har inte sagt sanningen)Vissa ”mytomaner”brukar ju höras.Så ett gott råd:rensa!bort dom fort som fan.Sen önskar jag ”gänget”lycka till! mvh:väduren.

Kommentarer inaktiverade.