Misslyckande för idrottsrörelsen

Idrottsrörelsen skryter ofta med att man får ungdomar att sluta med droger, att hålla sig bort från droger och kriminalitet. Detta stämmer säkert också i en viss utsträckning och allt som oftast. De flesta ungdomar som sysslar med sport använder säkerligen inga andra droger än alkohol.

Det faktum att en svensk fotbollspelare figurerar kring ett jätterån i Danmark tyder dock på ett misslyckande från idrottsrörelsens sida. Ledarna i de olika klubbar där den aktuelle fotbollspelaren spelat och tränat har uppenbart misslyckats med att upptäckta hans kriminalitet eller kanske skitit i den för att han varit en så lovande fotbollspelare:

– Det hela är tragiskt. Jag skulle aldrig sammankoppla honom med grov kriminalitet. I mina ögon är han ingen gangster som begår bankrån, säger 28-åringens gamla juniortränare.

Enligt polisen och Aftonbladet har spelaren nämligen haft problem med brottslighet sen unga år.

Redan som ung fanns kriminaliteten i fotbollsspelarens direkta närhet och vid sidan av karriären gjorde han sig ett namn också hos polisen.

– Som tonåring blev han känd hos oss, säger en polisman som stötte på honom under ungdomsåren.

Naturligtvis har spelaren själv det stora ansvaret för att han deltagit i kriminell aktivitert, Samtidigt får man nog säga att det är ett misslyckande, ett tragiskt misslyckande för samhället, för idrottsrörelsen och för den aktuelle fotbollspelaren.

Enligt uppgifter i Aftonbladet kan dock några av de häktade i Danmark vara oskyldiga till det grova värdetransportrånet. Bland dessa fotbollsspelaren. Medan en annan misstänkts alibi verkar starkt framstår dock fotbollspelarens som svagt. Enligt danska tidningar saknas också underlag för ett par andra häktningar.

Intressant?
Borgarmedia: PDK1, PDK2, SDS,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Advertisements