Svensk säkerhetstjänst visar att den är opålitilig

Vi har fått en lag, den så kallade FRA-lagen, som innebär att man ska signalspana på all trafik i kabelnätet över Sveriges gränser. Internettrafik, telefonsamtal, mobiltelefonsamtal och säkerligen en hel del annat. Detta ingår som en del i kriget mot terrorn. Visserligen säger experter att det inte fungerar att hitta terrorister på det sättet och då återstår bara alternatvet att det hela främst är till för spaning på vanligt folk.

Lagen har fullt förståeligt fått stor kritik. En del av försvarana av lagen har rätt upp och ner sagt att ”ni kan lita på oss, vi är ju er underrättesltjänst, lita på oss”. Vilket naturligtvis är dumheter. Ingen människa kan lita på nån underättelse- eller säkerhetstjänst. Inte ens de svenska säkerhetstjänsterna, inte Säpo, inte MUST, inte FRA. Det har historien med all klarhet visat. IB-affären, Säpos åsiktsregister osv. Det finns anledning att tro att detta ändrat sig.

Mycket riktigt visra det sig gång på gång att Säpo och de andra inte är att lita på. Nu senast är det Säpo som ägnat sig åt mörkläggning i samband med tsunamibanden. Något som med tydlighet visar att man inte kan lita på svenska säkerhets- och underrättelsetjänster. Kan vi inte lita på Säpo, kan vi inte lita på MUST och då lkan vi inte lita på FRA. Alla härstammar ur samma underrättelsekultur. En kultur som går ut på att mörklägga, förtiga och på ett oseriöst sätt skydda svenska toppolitiker.

Dett utgöt ytterligare ett skäl att vara mot FRA-lagen. FRA:s avlyssning komemr emd all säkerhet att brukas till andra ändamål än tänkt. Avlyssningen komemr att missbrukas då FRA och andra svenska underrättelseorgan inte är att lita på.

Intressant?
Bloggat: Progressiva USA, Alliansfritt, Annarkia,
Borgarmedia: DN, SDS, Dagen,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements