Sverige bör lämna Afghanistan

Folkpartiet anser att Sverige bör öka truppnärvaron i Afghanistan. Man vill att Sverige ska närma sig NATO. Det är en aggressiv utrikespolitik som är långt från svenska neutralitetstraditioner. Ur min synpunkt finns ingen anledning för Sverige att delta i imperialistiska krig i andra länder. Det finns ingen anledning för Sverige att ge stöd till USA:s och västvärldens ockupation av Afghanistan. Det är ett kostsamt och onödigt åtagande som innebär att Sverige deltar i krig för första gången på cirka 200 år.

Istället för att fler svenska trupper i Afghanistan bör Sverige lämna helt. Istället för att närma sig NATO bör Sverige deklarera att man inte vill var en del av den västliga krigsalliansen. Istälelt för att vara krigshetsare bör Sverige vara fredsälskare.

Intressant?
Borgarmedia: DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Anders

  Nu är det så att det är ett FN-uppdrag och inte på uppdrag av USA.
  Eller du kanske tycker att Sverige ska lämna FN??

 • Anders, menar du att Sverige måste ha trupp på alla ställen där FN har det? Annars så lyder de svenska soldaterna direkt under amerikanskt befäl som är fristående från FN. I praktiken blir deras funktion då legosoldatens.

 • Anders

  Nej det har jag aldrig påstått.
  Först och främst har Sverige inte de militära resurserna till det.
  I Afghanistan har Sverige blivit ombedda av FN att skicka en liten tropp.
  Självklart ska Sverige bidraga om de kan och i detta fall är det möjligt.