Gangstergängen kan inte knäckas utan sociala insatser

Människor upprörs av och blir rädda på grund av de pågående gängkrigen i Göteborg och Malmö. När det gäller Göteborg är det dock långt ifrån en ny utveckling. Det har varit på samma sätt sen år 2001. Det går lite upp och ner mellan åren och just detta år är ingets särskilt extremt år. Trots altl har ju ingen skjutit med automatvapen på en full badplats eller sprängt nån bil mitt i Göteborgs centrum. Sånt har ju hänt vid tidigare tillfällen.

På grund av folks rädsla och oro kommer också ropen på hårdare tag och att återta kontrollen. Men det går inte att återta nån kontroll om inte rekryteringen till gängen stoppas. Det är där som de stora resurserna måste sättas in. Jag är övertygad om att polisen, trorts en del uppenbar inkompetens, gör vad de kan och orkar för att åtgärda problemen. Men så länge som gängen hela tiden kan rekrytera nya ungdomar så arbetar polisen verkligen i motvind och uppförsbacke. Och kanske är det inte heller så bra att låta byggbolag som ägs av gangsters vara med och bygga det nya polishuset i Göteborg.

Polisiära insatser räcker helt enkelt inte. Det behövs också fler sociala insatser, mer pengar till skola, förskola, socialtjänst och ungdomsaktivieter. Inte i form av projektpengar, utan i form av permanent verksamhet. För det behövs rejäla satsningar i minst 15 år för att få bukt med gängproblematiken.

Intressant?
Borgarmedia: DN, SDS,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Gangstergängen kan inte knäckas utan sociala insatser”

Kommentarer inaktiverade.