Borgerliga partier och sossar hjälper SD

Genom att uppmärksamma de frågor som SD driver och genom att driva liknande åsikter så vinner varken de borgerliga partierna eller sossarna nåt ökat stöd. Vad de istället gör är att vinna stöd åt fascisterna och rasisterna i Sverigedemokraterna. Forskare menar och erfarenhet visar att det fungerar på det sättet.

Både i Norge och Danmark anammade många andra partier de åsikter som högerextrema populistiska och/eller fascistiska partier förde fram. Detta har lett till att Danmark räknas bland de mest rasistiska länderna i europa och dess regering, med stöd av högerpopulisterna i Dansk Folkeparti för en politik som hör till en av de mest främlingsfientliga i Europa. I Norge har det högerpopulistiska partiet Fremskrittspartiet blivit landet största.

Nu är högern och socialdemokratin i Sverige på väg att upprepa precis samma misstag och bana väg för högerextremism. Den säkra metoden är att isolera högerextremister, bojkotta dem och deras åsikter, vägra diskutera med dem och behandla dem som paria. De länder där man har gjort så, exemeplvis Sverige, Tyskland, England har också de minsta högerpopulistiska partierna. Nackdelen är att man i det läget normalt får lite våldsammare nazistiska marginalgrupper istället. Vilket också funnits i just England, Sverige och Tyskland.

Intressant?
Bloggat: Trotten,
Borgarmedia: SVD1, SVD2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Tobias Lindgren

  För en gångs skull hoppas jag att du har rätt. 🙂

 • Mja, fast i några delstater i östra Tyskland har nassarna stora poster i regeringarna.

 • Nonaiv

  I ett internationellt perspektiv så är sveriges nuvarande invandringspolitik katastrofalt naiv och SDs politik kan väl jämförelsevis sägas vara ganska moderat beträffande invandring och inte odemokratisk till skillnad från övriga partier som försöker likställa begränsing av invandring till rasism. Förövrigt så anser jag att islams inflytande bör begränsas starkt!

 • Tja, vad ska de göra annat än ta över sd:s retorik och försöka ta röster från sd på det sättet? De kan ju inte gärna tala om VARFÖR vi har arbetslöshet, VARFÖR vi inte har råd med goda skolor för alla, god sjuk- och åldringsvård för alla etc. Så vad återstår??

 • Niklas Lindgren

  Partitaktik går tydligen före fri åsiktsbildning och den viktiga demokratiska principen att medborgarna får ta del av och välja mellan olika politiska alternativ som fått tävla och testas i öppen debatt.

 • Henrik

  Jag har alltid undrat över ”islams inflytande” på Sverige. Kanske ”Nonaiv” kan berätta om det?

  F.ö. så anser jag att det inte är ett dugg konstigt att folk lockas av SD. Trots att de är ett genomborgerligt parti som skulle göra allt för att knäcka det sista av det arbetarklassen i det här landet kämpat sig till. Det finns inga alternativ, helt enkelt.

  Det är dags att bygga upp den svenska arbetarrölsen på nytt. Utan såssar och vänsterflummare.

 • Anders_S

  Nicklas Eriksson: Visst, NPD har platser i det forna DDR. Det är inte riktigt samma sak som att ha platser i väst. Utvecklingen i de gamla öststaterna är annorlunda än i väst och de slutsatser jag dragit ovan har enbart med väst att göra.