Gangstertyper trakasserar fackförening

Enligt tidningen Arbetaren har ägaren av lyxrestaurangen Josefina, Christer Stenharg, anlitat ett vaktbolag med tvivelaktigt rykte för att bevaka restaurangen Josefina som satts i blockad av fackföreningen SAC. Arbetaren menar att dessa vakter på olika sätt trakasserar och hotar blockadvakterna utanför restaurangen:

Under torsdagen fick blockaden mot restaurang Josefina på Djurgården besök av en grupp unga män iklädda kampsortsjackor märkta ”Superior Fighting”.
– De provocerade, knuffades och kom med hotelser av typen ”passa dig om vi ses senare i kväll”, säger Anders Knutsson, journalist från tidningen Syndikalisten.

Sedan korsade kampsportarna blockadlinjen – för att knäppa på sig ordningsvaktsbrickor och förena sig med Josefinas tjugo man starka vaktstyrka.

Det verkar också som om det hela sker med polisens tysta medgivande då ingenting gjorts av ordningsmakten för att försöka stävja vakternas bryska uppträdande:

– Polisen verkade inte reagera alls över att samma personer först angriper blockaden och sedan blir ordningsvakter med uppgift att upprätthålla allmän ordning på platsen. De kontrollerade inte ens vilka de var, kommenterar Anders Knutsson.

Något som gör polisen inaktivitet och passivitet mot vakterna extra anmärkningsvärd är att det anlitade bolaget, Horizont Security, i vilket bolag en person som nämnts i samband med organiserad brottslighet har intressen. Denne dömdes år 2007 till mer än 2 års fängelse för bedrägerier i Göteborgs tingsrätt, men frikändes i hovrätten. Bolaget Active Armour uppges göra affärer med Hells Angels såväl som med polisen. Däremot inte med Securitas som avbrutit affärerna med Active Armour just för företagets påstådda samröre med Hells Angels:

Active Armour säljer skyddsvästar till Polishögskolan. Detta trots att polisen har beskrivit honom som viktig i den undre världen, bland annat efter att han smygfilmats på ”Gudfadern” Milan Sevos bröllop i september 1999.

– Vi har köpt ett flertal skyddsdräkter genom hans företag. Varje dräkt kostar 12.000 kronor och används när poliser utbildas med den nya expanderbara batongen, säger Christer Ringblom, lärare i konflikthantering och självskydd på Polishögskolan.

[…]

Att polisen fortsatte att köpa skyddsutrustning från xxxxx företag är något som upprör företag i säkerhetsbranschen.

– Securitas slutade att köpa skyddsutrustning från xxxxx eftersom han bland annat sålde till Hells Angels. Trots det avbrutna samarbetet fortsatte xxxx företag att skicka reklam mail till oss. När vi blockade avsändarna skapade xxxx nya adresser, hur seriöst är det? säger en företrädare på Securitas.

När xxxx fastnade på polisens kameror som filmade Sevos bröllop hade han sällskap av bland annat Stefan ”Tjock-Steffe” Eriksson, Liam Norberg och Hells Angels-bossen Tomas Möller.

Det är möjligt att polisen efter att artikeln i tidningen Realtid skrevs har slutat köpa från det aktuella företaget och därmed faller en del av kritiken mot just polisen. Men det är fortfarande underligt att de fortsatte att göra affärer med Active Armour efter att seriösa vaktbolag slutat med detta, trots detta företags affärsförbindelser med Hells Angels och ägarens påstådda kopplingar till den undre världen i Sverige.

Horizont Security har också figuerrat i andra fackföreningsfientliga sammanhang. Detta med anknytning till affärscentret Heron City i Kungens Kurva:

Jag åker dit med Anders Halvardsson för att träffa väktare. Anders är ordförande i fackklubben vid Falck och under sina åtta år i företaget har han aldrig stött på en så märklig kund som Heron City.
– De krävde en militär organisation och de väktare som inte passar in åker ut direkt.
– De åker på rena skitsaker. De kan ha fel strumpor, eller bruna skor i stället för svarta. En åkte ut för att han tittade ned i golvet när han mötte Herons platschef. Väktaren hade fel attityd, tyckte han.
– Men mest verkar det som om de ville ha folk som kan slåss och ser ut som uniformerade biffar.

Mycket är underligt kring dessa företag, trots att inga brott är kända samband med dem.

Läs mer: Arbetaren1, Arbetaren2, Yelah, Realtid om Milan Sevo och hans bröllop, AB1, AB2, DN,

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Advertisements

8 Replies to “Gangstertyper trakasserar fackförening”

  1. Vidrigt av både polisen och arbetsköparen, skurkar i allians med varandra är vad de är. Nu har vi det bevisat iaf, polisen står inte på arbetarklassens sida.

  2. Skandal att han fortfarande får verka. Utöver de bolag som nämns i inlägget så har Nemer Hadad startat upp ett nytt säkerhetsbolag som heter PROTECHTIA som handriver med tidigare personal ifrån Active Armour och hans bror Jorge som front figur.

    Inga myndigheter verkar bry sig då det handlar ifrån Protechtia i dag. Jag vet att vi gör det.

Kommentarer inaktiverade.