Okunnig pajas avgår från Kulturrådet

Det finns säkert många saker som adelsmannen Johan Staël von Holstein är kunnig om och kring. Kultur har inte verkat vara en av dem. Hans tillsättning som ledamot av kulturrådet har varit ett misslyckande från början till slut. Det hjälper inte att han på sedvanligt maner gnäller när han avgår. Därför att avgången helt enkelt är ett tecken på hans bristande kompetens för uppdraget. Han har faktiskt inte tillfört något och inte lyckats med något.

Sen är det säkert så att kultursverige är inskränkt, fullt av svågerpolitik osv. Men vänster är det defintitivt inte. Inget av de problem som kulturlivet i Sverige har kan dock lösas med de ”marknadslöningar” som Johan Staël von Holstein yrar om.

Den just avgångne pajasen bör ersättas med någon som faktiskt kan något om kultur. Inte för att jag har nåt direkt förslag, men det bör vara ganska lätt att hitta någon kunnigare än den adlige överklasspajasen. Hans avgång är definitivt ingen förlust för det svenska kulturlivet.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, SVD2, AB1, AB2, SVD3, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Advertisements
 • Hmm. Jag tror jag håller med… Vi tänker kanske lika och det är ju alltid roligt att hitta en likasinnad. Om du vill kan du ju alltid besöka mitt arbete på ovanstående hemsida; kanske strävar vi åt samma håll?
  Ha en bra dag!
  M

 • En större pajjas får man leta efter…………..

 • Erik

  Du tar inte upp vad han gjort för fel och du har heller inga egna förslag på förbättringar. Konstruktivt.

 • Josifer

  Enligt obekräftade rykten tänker Alliansregeringen låta den oerhört kompetente och dynamiske maskoten Bingoberra från spelprogrammet Bingolotto efterträda Johan Stael von Holstein. Han är en glad spelevink, inte för intellektuell, ingen tråkig nej-sägare men heller ingen flummig ja-sägare. Mer inriktad på snabba cash och lättsam underhållning för trötta bävrar mitt uppe i livspusslet, än på jobbig och misstänkt vänstervriden kultur.

 • Ellen

  Svensson, du som är intresserad av förnäma familjehistorier kanske vill skriva något om släkten von Holstein?

  Nämnde diktaturkramare och adlige överklasspajas skrev någon gång att han minsann inte är uppvuxen med guldsked i mun, och det stämmer nog.

  Han är nämligen oäkting, vilket jag minns från en pikant lokal historia i Halmstad på 1980-talet eller möjligtvis tidigt 1990-tal.

  Det var något om husans son, som var misstänkt lik mammans arbetsgivare, godsherre von Holstein. Sonen gick till rätten för att få använda sig av det ädla namnet.

  Striden var ganska bitter, om jag minns det rätt, men unge Johan vann i rätten och resten är historia. Står kanske i någon biografi och garanterat någonstans i Hallandspostens arkiv.

 • Erik, han kan knappast ha gjort något fel eftersom han själv erkänner att han inte gjort ett endaste dyft. I intervjun i SvD som Svensson länkar till så säger han att det viktigaste han åstadkommit är att ha blivit utnämnd, vilket det är andra som gjort möjligt. Rent konkret har säger han att hans utnämning lett till att han sa att tidskriften Mana inte skulle få bidrag, vilket den självklart fick i alla fall.

  Så han har helt enkelt inte gjort något alls, faktiskt inte ens gått på kulturrådets möten. Det är anledning nog till kritik.

 • Pingback: Lasses blogg » Klottrarnas uppgift klarlagd()

 • Tja, jag vet inte. Verkar inte som den här regeringen orkat läsa mycket djupare saker än de Kalle Anka deras mammor läste som högläsning – och då fick de en favorit och förebild för livet, Von Anka.

  Det är bevittnat att äppelknyckargrabbarna – och Maud – får svindel om de på ett party råkar stryka alltför nära barnens badpol, ty även den är dem för djup i mening och outgrundlighet.

  Vad mer att hälsa? Jag är författare och överlever så att säga utanför den nepotiska, torrlagda ankdamm, adelsmannen just lämnat.

  Varma hälsningar:)
  Anders Widén

 • Erik S

  Här är ett förslag på ny ledamot som kan vara intressant:

  http://gunillasdagbok.blogspot.com/2008/09/elensky-for-kulturrdsledamot.html