Polishatande mobb?

Var får de allt ifrån? Här han man suttit i överläggningar och förhandlingar med polisen sen januari om European Social Forum (ESF) i Malmö. Detta för att arrangemanget ska kunna genomföras på bästa möjliga sätt. Med minsta tänkbara motsättningar och spänningar.

Och så påstår Maria Abrahamsson att vi skulle vara en polishatande mobb på 20 000 personer:

Man behöver inte ha överdrivet livlig fantasi för att föreställa sig Malmöpolisens mardröm när den polishatande mobben får nys om att polisen demonstrerar mot sig själv några minuters väg bort.

Hur får de ihop det? Hur fungerar människor som hitta på såna saker? Nog för att jag och de flesta vänstermänniskor med mig, anser att polisen är den borgelriga staten våldsapparat. Med det följer dock inte att man måste hata varje enskild polis. Man kan hata polisen som organisation, som uttryck för makten. Men det har ju inte med inställningen till den enskilde polismannen att göra. Och det betyder inte heller att man vill gå till atack mot polisen så fort man ser dem. Abrahamssons funderingar är faktiskt totalt obegripliga.

Men nog skulle det vara kul om poliser åkte ner till Malmö och protesterade utanför polisfackets möte på Hilton. Det skulle bli ytterligare en aktion under ESF. Jag tror knappast så många andra aktivister skulle sälla sig till de protesterande poliserna, men å andra sidan skulle nog ingen heller misstycka. Facklig kamp är ju facklig kamp.

Det nya avtalet för polisen tycker i alla fall jag är ett steg på rätt väg. Fast med en hake, försämrad ob-ersättning på kvällarna. På den punkten verkar jag och den förvirrade abrhamsson dock vara överens:

Vi får jobba fler helger, hojtar polisfacket, och avslöjar sin snäva syn på vad yrket kräver. Som Rikspolisstyrelsen påpekar i en klar­görande pm: Avtalet är skrivet med verksamheten i fokus….Att arbeta lördag och söndag är en nödvändighet mot bakgrund av polisens uppdrag…Ju fler poliser som kan engageras i tjänst­göringen desto färre veckoslut blir det per person att tjänstgöra.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Fel kommentarsfält kanske, men jag kan ha snubblat över något viktigt.

  1. FRA har fått ett namnbyte, googlar man på FRA står det numera ‚ÄúFRA – Statens Signalspaningsorganisation‚Äù

  2. Parallellt med detta ändrade en anonym användare i wikipedias artikel om signalspaning till att inbegripa regeringens definition, denne anonyme skrev på IP-Nummer 194.218.253.250
  Detta IP tillhör Statens Räddningsverk.

  Jag tror inte detta är en slump..

 • Pingback: Så tokigt det blev för polisen « Forever United()

 • Peter

  Polisfackets nya kampvisa

  ”Snutarna demonstrerar,
  Snutarna har fått nog,
  Snutarna vill ha pengar,
  och en ny pistol”