Saakasjvili kan ha kommit till makten med valfusk

Mannen som leder den regering i Georgien som startade kriget i området genom ett anfall på Sydossetien, kan enligt OSSE, ha kommit till makten genom omfattande valfusk i Georgiens senaste parlamentsval i maj.

Vi har alltså en illegitim regim som genom stöd från USA och Israel byggt upp sin militära kapacitet. Detta stöd har fått regimen, ledd av en person, Saakasjvili, med uppenbart dåligt omdöme och dålig politisk realism, att högljutt kräva att folk och territorier som inte vill tillhöra Georgien ska tvingas att göra det. Till slut angrep man också det ena av dessa områden militärt och orskade den kris Kaukaus-området och världen nu befinner sig i. Att Ryssland under såna omständigheter kräver ett vapenembargo mot Georgien är faktiskt inte ett dugg förvånande.

Intressant?
Bloggat: Loke om svenska krigshetsare och Motbilder om samma sak.
Borgarmedia: DN1, DN2, SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements