11 september – ett olycksbådande datum

För 35 år sen, den 11 september 1973, genomfördes en blodig militärkupp i Chile, med stöd och uppmuntran från USA. En militärkupp i vilken Chiles folkvalde president Salvador Allende kom att dö och som ledde till en lång mörk period i Chiles historia, Pinochets militärdiktatur med uppbackning från USA.

För 5 år sen dog socialdemokraten Anna Lindh av skadorna från det knivöverfall som skedde dagen innan. Överfallet och mordet utfördes av en sinnesförvirrad person, Mijailo Mijailovic, som dock dömts till fängelse och inte till vård.

För 7 år sen flög ett par kapade flygplan in i World Trade Centers tvillingskyskrapor i New York och dödade omkring 3 000 människor. Det land som orsakar mest lidande i världen kom denna gång att drabbas av lidande självt. Oskyldiga människor i själva USA fick betala ett pris för USA.s aggressiva och ruttna utrikespolitik som uppammat hat och terrorism hos många människor världen över. En politik som miljontals andra oskyldiga människor i olika delar av världen får lida av hela tiden. En av de mer konstiga sakerna med attentatet var att flertalet som var inblandade i terrordåden mot WTC och Pentagon kom från ett land som är allierat med USA, Saudi-Arabien.

Intressant?
Bloggat: BiologyandPolitics, Jinge, Motbilder,
Borgarmedia: DN1, SVD1, SVD2, SVD3, DN2, DN3, HD, SDS,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

4 svar på “11 september – ett olycksbådande datum”

  1. Idén om ”der Schicksalstag” (ödesdagen) är egentligen tysk men verkar ha fått viss spridning i Sverige sedan Anna Lindh-mordet. Den nionde november föll Berlinmuren 1989, inleddes Kristallnatten 1938, gjorde Hitler sin ölkällarkupp 1923, avsätts Tysklands kaiser och Karl Liebknecht utropade den tyska arbetarrådsrepubliken 1918, skjuts Robert Blum i slutet av 1848 års revolt i de tyska staterna.

  2. Tack för en väldigt bra artikel i Alba!

    Du skrev:
    ”Likartade övergrepp är inte uteslutna i Sverige, som ett resultat av den nya lagen.”

    Tyvärr verkar det som vi redan är där.

    Den 11 September-2008 i Sverige
    Jag ‚Äì en misstänkt terrorist
    Nabila Abdul Fattah -Frilansskribent
    http://metro.se/se/article/2008/09/10/17/2635-57/index.xml

    Varifrån kommer egentligen hotet mot vanliga medborgare?

    Det börjar att bli hög tid att ifrågasätta lekstugan som pågår innan man ger dom förvuxna 5-åringarna nya leksaker!

    (Jag dubbelpostar friskt, men jag har blivit riktigt förbannad.)

Kommentarer är stängda.