Fascisternas demonstration i Köln stoppades

I Köln skulle i lördags en islamofobisk och rasistisk demonstration ha ägt rum. Men det blev inte så. Detta efter att stora mängder antifascistiska demonstranter visat vad tycker om odemokratiska fascistiska och rasistiska rörelser och genom motdemonstrationer stoppat fascisternas marsch. Som det står i norska Dagbladet:

En bred koalisjon av partier, fagforeninger, kunstnere og anti-rasister mobiliserte tidligere i dag flere titusen folk til en gedigen felles markering foran den mektige middelalderkatedralen i Köln. De aller fleste er fortsatt i byen og fyller sidegatene ut fra torget der Pro Köln og deres gjester sitter fast.

Motdemonstrationerna i Köln var ett bra exempel på folks civilkurage och vilja att protestera mot fascistiska tendenser och organisationer i samhället. Med lyckat slutresultat. Islamofoberna och rasisterna stoppades med demokratiska medel. Demonstrationer, blockader och protester.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements