Nej, de danska poliserna var inte inbjudna

Tre danska poliser var inbjudna av den svenska polisen, men inte på fredagen utan tidigare. Den svnska polisen ville ha besök av dialogpoliser, men danskarna skickade istället poliser som motsvarar det som i Sverige kallas Romeo eller ingripandeenheten. Därför åkte poliserna snart tillbaka till Danmark. Och besöket avslutades.

På fredagen åkte dessa poliser tillbaka till Malmö, följda av ytterligare ett antal kollegor, utan att vara inbjudna av den svenska polisen. Själv hittade jag åtta stycken i anslutning till RTS på fredagskvällen, pekade ut dem för den svenska polisen och fick dem avvisade på platsen. De uppgav att de var där i tjänsten. Jag fick peka ut dem två gånger, då de vid första påpekandet bara gick en kort bit, för att sedan återvända. Vi det laget var den svenska polisen ganska sura på de danska kollegorna.

De hade inte i Sverige att göra och de kan mycket väl ha bidragit till att skadegörelsen på kvällen blev lite värre än den annars kunnat bli.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements