Kanske är de olagliga – definitivt är de meningslösa

Jag har aldrig begripit varför man inte får ha med flaskor in på flygplatserna. Det finns ingen rim och reson i det hela. Allt som behövs för att skapa en bomb eller skaffa sig ett skarpt föremål finns ju inne på restaurangerna och i tax-free-butikerna. Knivar, flaskor, starksprit osv. Kontrollen och beslagtagandet av våra tandkrämstuber, vattenflaskor etc verkar faktiskt totalt befängd.

Nu verkar det som om det hela är ytterligare en olaglighet, begången i namn av ”kampen mot terrorn”. Alldeles oavsett hur det i slutändan blir med det kan den extra kontrollen av vätskor etc likförbannat avskaffas. Den fyller inget som helst syfte. Inte heller i Sverige, där den enligt svenska myndigheter är att betrakta som laglig.

Intressant?
Borgarmedia: AB1
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
  • Rutinen för vätskor kom till i november 2006 sedan de i England grep ett antal män som planerat att spränga ett flygplan med hjälp av vätskebaserade bomber, utseende som en coca cola-flaska. I början av 2008 i Kina greps nästa terrorist som hade fått med sig en bensinbomb på ett plan.
    Vill klargöra att ingen flygplatskontrollant i Sverige gör ett beslag som det står i Aftonbladet och övrig press. För att göra ett beslag måste personen vara gripen. Som passagerare finns två val vid för mycket vätska. Checka in vätskan eller slänga den frivilligt.