Att argumentera med Hanne Kjöller

Alla som haft med denna dam att göra vet att det uppdraget är en omöjlighet. I en ledare i DN nyligen föreslog hon inskränkningar i de demokratiska rättigheterna genom att föreslå villkorade demonstrationstillstånd. Inte nog med det. Hon for med en rad osanningar, exmpelvis att Reclaim-festen under EFS i Malmö ordnades av det officiella ESF. Vilket är en grov osanning som ledningen för ESF Norden 2008 fick svara på. Men svaret åtföljdes av en replik från Hanne Kjöller där hon meddelde att AFA faktiskt var en del av ESF. Vilket naturligtvis är en lögn. AFA har inte varit och är inte medlem i ESF Norden 2008. Förmodligen tycker de att ESF Norden 2008 är en mesig sosse organsiation utan politisk betydelse. Men detta fick inte ESF-arrangörerna svar på, utan den osanningen står oemotsagd. För Kjöller vägrar tro på uppgifter från ESF Norden 2008 och litar istället på en anonym polis. Snacka om korkat. Reclaim-festen var inte anordnad av ESF och AFA var och är inte medlem i ESF Norden 2008.

Vidare påstår hon att Reclaim-festen (som alltså inte ordnades av ESF) inte var grundlagsskyddad. Den var grundlagsskyddad som en allmän sammankomst ända tills det ögonblick då den störde ordningen på ett sådant sätt att polisen tog ett annat beslut. Jag hörde själv när polisen tog beslutet på att RTS var att betrakta som en allmän sammankomst och därmed är den grundlagsskyddad. Det hela finns klart dokumenterat hos polisen i Malmö. Kjöller är välkommen att kolla upp det hela, men hon föredrar väl förstås att fortsätta fara med osanning.

Att försöka tala med Hanne Kjöller är lite som att tala med en vägg utan förankring. Svävande i det blå hör hon inga andra röster än sin egen. Lite likadant tycks det också vara med en del poliser. Visserligen var man inte på plats framme vid avstängningarna vid Triangeln under fredagen, men lika förbannat tror man att man vet hur det skulle gått att göra på annat sätt. Sånt är lätt att säga när man befann sig 5 kvarter bort. Nej, hade polisen gjort på annat sätt än de gjorde hade det gått åt helvete, precis som i Göteborg år 2001.

Intressant?
Bloggat: Under ytan, Petter Larsson,
Läs mer: Stockholms Fria,
Borgarmedia: SDS,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

6 svar på “Att argumentera med Hanne Kjöller”

  1. Ja i bland man lite dyster!Argumetera med en sån där,
    leder ju ingen vart.Själv blev lite dyster när jag läste
    om Makteliten,se själva på Wikipedia
    http://sv.wikipedia.org/wiki/Elitteorin Demokratin är ett till stor del en sken menade forskare!Men desto gladare
    jag när jag såg gamle engelske vänster kämpen från Labour
    som närmare 80 årig är det bästa som England uppfunnit sen marmelad toasten!Gå in på: http://www.youtube.com/watch?v=oWxjReQZuTI Om ni vill bli glada och fatta mod!
    Mvh Peter

  2. Ang. Hane Kjöllers nyutkomna bok om moderskap.

    Jag tycker att hon agerar lite som en besserwisser när hon uttalar sig om mammor överlag dels i boken och i TV-programmet. Hon har fått barn och blivit mor och tror att hon är någon som har bättre vetande än genomsnittet.
    Bara för att hon är ledarskribent så skall hon inte inbilla sig att hon har rätt att sätta sig över hur mammor skall bete sig och uppfostra sina barn överlag. Storhetsvansinne!

Kommentarer är stängda.