Hells Angels och högerextremister

I Danmark har Hells Angels supportergrupp AK 81 tagit kontakt med nazister i gruppen White Pride för att söka stöd i gangsterkriget om knarkhandeln. White Pride är högerextremistiska fotbollshuliganer och anhängare till Århusklubben AGF. De sa, enligt Ekstrabladet, emellertid nej till inviterna från AK-81:

HA-rockernes opgør med ’perker-banderne’ handler om narko-markeder og om magt og ære. Intet af dette er WP’s mission i livet.

For de voldsdyrkende AGF-hooligans er racismen politisk og ideologisk, påpeger kilden.

Derfor fik AK81-rockerne billedligt talt sparket.

– Vi har ikke noget imod AK81. Vi har venner der. Men vi lader os ikke styre af nogen udefra, lyder meldingen fra WP-basen i Århus.

Det hela understryker det jag skrivit många gånger, att det finns en koppling mellan vissa gangstergäng och högerextremism liksom en koppling mellan fotbollshuliganmiljöer och högerextremism. En sak har de ju alla gemensamt och det är ju våldet och intresset för våld. Det ska dock sägas att White Pride i Århus är något ganska ovanligt och extremt. En fotbollsfirma som är uttalat nazistisk och kräver av medlemmarna att de ska vara rasister. Inte förvånande att det är i Danmark man hittar en sådan grupp.

Vidare visar kontakten mellan AK 81 och White Pride att det finns sanning i polisens anklagelser om att HA utnyttjar rasism i kampen och kriget mot de konkurrerande gängen som jag nämnde i mitt tidigare inlägg om gangstermiljöerna i Norge.

Där jag pekade på att Dagbladet i Norge glömde bort en del av den kriminella miljön, nämligen MC-gängen, som är starka i Norge. Man kan helst enkelt säga att tidningen gör sig skyldig till rasism genom att man bara visar upp en del av gangsterverksamheten i landet. Visserligen finns det en viss relevans i tidningens redovisning då man i huvudsak rapporterar om ett gangsterkrig mellan B-gjengen och Young Guns. Men jag upplever ändå att det är en rasistisk rapportering.

Intressant?
Borgarmedia: SDS,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Hells Angels och högerextremister”

Kommentarer inaktiverade.