De fattiga tvingas betala krisen

Borgerliga regeringar och borgerliga lösningar på finanskrisen innebär samma sak i alla länder. De rika och bankerna ska gå skadeslösa. De fattigaste får betala. I Danmark såväl som i Sverige. För krispaketen för att rädda de rikas pengar och förhuindra att bankerna går omkull måste betalas av någon. Det blir skattebetalarna i gemen som får betala det. Inte de som är skyldiga till spekulationskarusellen och de uppblåsta värdena på fastigheter och på börser. På så sätt innebär även krispaketen att de rika gynnas och de fattiga missgynnas.

Fattiga och arbetare inte bara tvingas betala krisen direkt i pengar, över skattsedeln, utan också i form av arbetslöshet. För det är de fattiga, arbetarkalssen som kommer att ställas på gatan när allt fler industrier drabbas av finanskaoset när krisen utveclas till en ekonomisk kris. Något som ser alltmer oundvikligt ut.

Och inte är det väl så att moderaterna tjänar på finanskrisen. Den opinionsundersökningen måste väl vara gjord innan krisen drabbade också Sverige. Med åtgärder från regeringen som gynnar de rika, exempelvis höjningen av insättningsgarantin. Som inte alls är ett skönt besked för alla småsparare. Vi har nämligen inte så mycket pengar som en halv miljon på banken.

Återigen kan vi se hur främmande journalisterna är från verkligheten. Klassamhället avspeglas tydligt i deras rapportering. Det är som två olika världar. vanligt folks värld och elitens värld, den senare med medelkalssjournalisterna som hejaklack utan kännedom om vanligt folks levnadsvillkor.

Intressant?
Bloggat: ClaesKrantz, Ett hjärta rött, Progressiva USA,
Borgarmedia: PDK1, PDK2, PDK3, PDK4, SVD1, SVD2, SVD3, DN1, DN2, DN3, DN4,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements