3 000 nya arbetslösa i Göteborg

Volvo Personvagnar säger upp cirka 2 200 av sina egna anställda i Göteborg och över 1000 konsulter. Flertalet av de senare finns i Göteborg. 3 000 uppsagda i Göteborg är en mindre katastrof måste man nog säga. Det kommer att få allvarliga konsekvenser för Göteborg och västsverige. För amn får inte glömma att det blir ytterligare några tusen som förlorar jobben hos underleverantörer. De flesta av dessa finns också i västsverige och Göteborgs-området.

Det hela visar på oansvarigheten i kapitalismen. På hur arbetarna får betala när ledningarna gör fel. För det är väl ingen som tror att direktörerna på Ford, ägarna av Ford etc kommer att få betala genom att bli arbetslösa på grund av vanskötsel och spekulation.

Vi har nu både finanskris och bilindustrikris i Sverige. Är det nån som tror att det komemr att bli bättre inom kort? Knappast. Det kommer nog bara att bli värre inom den närmsate tiden. Borgarregeringens politik är inte heller till nån hjälp. Skattesänkningar känns inte riktigt som det viktiga just nu. Ordentlig a-kassa hade däremot varit bra. Något som högerregeringen dock avskaffat.

Intressant?
Bloggat: Jinge,
Borgarmedia: SVD1, SVD2, DN1, DN2, DN3, SDS1, SDS2, AB1, AB2, AB3,
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Advertisements

10 Replies to “3 000 nya arbetslösa i Göteborg”

 1. Förstår inte att Volvo varslar???
  Mona S var ju där nyligen och talade allvar med VD???
  Ord från en sån expert som Mona på företagande och företagandets ekonomi borde väl väga tungt i sammanhanget?

 2. Volvo borde genast upphöra med SUV bilmodellen XC90!
  Nyligen lanserade Volvo PV mini SUV:en XC60 vilket kunde inte ha kommit mer olägligt i tid sett.
  SUV bilarna som koncept signalerar arrogans då de skiter i sina medtrafikanter med sin höga stötfångare 200-300mm högre än alla andra bilars stötfångare utgör de också en direkt livsfara även för mindre bilar och dess förare.För fotgängare är SUV bilarnas höga stötfångare direkt dödliga vilket den tyska biltestorganisationen ADAC har visat i sina tester som kan ses på dess hemsidor.Märkligt nog upphörde Volvo PV för 2 år sedan med V70 modellen med trycktank för Biogasdrift, vad nu det skulle vara bra för?

 3. Jag håller med Eric, Moha Sahlin tvingade Volvo att avskeda! All sveriges media (som vi vet är vänsterstyrd) tystar detta FAKTUM!!!

 4. Sen så lovade ju Littorin i teve att han skulle ”sätta press” på Volvo. Hur då? ”Genom att sätta press på Volvo”
  Allt kommer lösa sig, säkert…
  Förstatliga skiten, är det okej med banker är det väl okej med andra företag

 5. Re Mikael i Götet!
  Om politikerna via en korkad favorisering av miljöbluffen etanol ser till att det i princip inte byggs några nya gasmackar så har väl Volvo inte så värst mycket val?? Vem vill köpa en miljövänlig och bra bil när det inte finns tankställen?
  Volvos problem är att man såldes till amerikanska Ford, vem tycker att amerikanerna rosat bilmarknaden de senaste 35 åren?
  Visst finns några läckra modeller men normalbilen är ful. plastig och halvusel kvalité.
  Tyvärr har även Ford pumpat ur bra med stålar ur Volvo.
  Vi får hoppas att Volvos nya bilprogram tillsammans med en stigande dollar kan rädda företaget.
  Personligen kör jag en Volvo diesel och är mycket nöjd med motorn, snål och stark + skönt femcylindrigt ljud.
  Vore tragiskt om ännu en industriklenod försvann, utan bilindustri så får vi börja dra åt svångremmen i Sverige.

Kommentarer inaktiverade.