Mer pengar till spekulanterna

Storbritanniens regering tänker köpa in sig i 4 av de största bankerna i landet. Staten kommer att bli största delägare i flera av bankerna i ett försök att rädda spekulanternas pengar. Det handlar om Royal Bank of Scotland (RBS), HBOS, Lloyds HBS och Barclays. I praktiken inebär det ett delvis förstatligande av RBS och HBOS. Men det innebär också att de tidigare ägarnas, spekulanternas investeringar räddas.

Den typen av ågärder är inget som kan applåderas. Istället för att rädda spekulanterna borde staten, precis som borde gjorts i alla andra länder också, presenterat ett paket inriktat på vanligt folk enbart och låtit spekulanterna ta förlusterna som de skapat själva.

Det är inte vettigt att fattiga människor ska betala spekulanternas spekulationer. De lurar os i två ändar. Först spekulerar de och tjänar pengar på det gemensammas bekostnad, sen när spekulationerna går åt helvete vill de att vi ska betala deras förluster.

Istället för stöd och subventioner till spekulanterna – offentligt ägande av banker och krisindustrier. Stödpaket för vanligt folk och inte för spekulanter. Istället för mer pengar till spekulanterna ska pengarna tas tillbaks till arbetrna.

Intressant?

Bloggat: Kildén & Åsman1, Mullvaden1, Mullvaden2, Kildén & Åsman2,
Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Mer pengar till spekulanterna”

  1. Det har inte slagit dig att det var politiska påtrycknignar som fick bankerna att låna pengar till dem som ville ha hus de egentligen inte hade råd med? De ‘spekulanter’ du hela tiden skriver om riskerar alltså att vara just fattigt folk som fått låna mer än de klarat av – genom politiska påtryckningar (Clinton – Greenspan till exempel).

Kommentarer inaktiverade.