Svindlare med anknytning till Hells Angels gripen igen

Bedragaren och svindlaren Torgny Jönsson har ånyo häktats för omfattande bedrägerier. Så sent som 2003 dömdes han för stora bedrägerier i en rättegång där vittnen hoppade av och vägrade vittna:

Den gången backade flera vittnen ur och tingsrätten friade Torgny Jönsson på flera punkter. Men trots det försämrade bevisläget dömdes han till 18 månaders fängelse, bland annat för grovt bedrägeri. Fallet prövades aldrig i hovrätten.

Enligt sajten Svensk Maffia har Jönsson kopplingar till Hells Angels och dess tidigare Sverigepresident Thomas Möller samt till den jugoslaviske gangsterbossen Milan Sevo:

I tidigare brottsutredningar har framgått att Jönsson har tät kontakt med såväl Hells Angels-ledaren Thomas Möller som den jugoslaviske ligaledaren Milan Sevo. Misstänkta pengaöverföringar till dessa har också spårats. Huruvida Möller och Sevo även denna gång tros ha skott sig på Jönssons brott eller inte är för närvarande oklart.

Något som kanske kan förklara varför vittnen hoppade av. Det är inte alltid så roligt att komma på kant med den organiserade brottsligheten vilket de två försvunna männen i Bohuslän är tydliga tecken på.

Denna gång, precis som förra gången har Torgny Jönsson lurat företagare att investera i olika verksamheter som inte finns. Vid förra bedrägeriet drabbades bland annat Lasse Kronér.

Intressant?
Borgarmedia: SDS, SVD1, SVD2, DN1,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements