Vänsterpartiet fortsätter gapa efter regeringsposter

Vänsterpartiets totalt vrickade linje fortsätter. Istället för att presentera ett radikalt poltitiskt program fortsätter partiet att slicka socialdemokraterna för att försöka få en regeringspost om valet vår 2010 skulle vinnas av sossarna, mp och vänsterpartiet tillsammans.

För mig är denna linje obegriplig. All erfarenhet från andra länder visar att det bara kan gå åt helvete med en sån linje. Vänsterpartiet kommer att utplåna sig själva, precis så som Rifondazione i Italien gjort och PCF i Frankrike gjort. Även SV:s erfranheter från Norge visar samma sak, även om partiet ännu inte utplånats sig självt. Varför ska någon ge stöd till vänsterpartiet när partiet bara är en mindre klon av socialdemokraterna. Det är ju bättre att rösta på socialdemokraterna i det läget.

Vänsterpartiet är så fixerat vid regeringsposter och att få vara med i värmen att man endast lyckats prestera ett halvdant parlamentariskt paket om bilindustrins kris som lika gärna kunde lagts fram av den borgerliga regeringen. Med fortatt sasning på bilism som en central åtgärd. Det som vänsterpartiet har presterat löser ingenting.

Istället för att föreslå fortsatt satsning på bilism borde vänsterpartiet föreslå föratatligande av Volvo Personvagnar och Saab Automobil smat en omställning av produktione mot en inriktning på moderna och kollektiva transportmedel. Bort från bilismen som vi känner den idag.

Inte heller när det gäller finanskrisen har vänsterpartiet nåt annat att komma med än samma gamla floskler vi hör från sossar såväl som från regeringen. Det handlar om att föreslå en lite bättre kapitalism. I ett läge när det finns en möjlighet att föreslå nåt mycket bättre är detta faktiskt ursuselt.

Intressant?
Bloggat: Life of Avlo, Trotten, Kildén & Åsman, Mullvaden, Pasteys Plats, Röda Raketer,
Borgarmedia: DN,
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Advertisements