Gangstergängen i Malmö och gangsterkriget

Det verkar som om media och polis (?) bestämt sig för att döpa de krigande gangsternätverken i Malmö. Namnen de valt påminner om namnen på Oslos gangstergäng. Där heter det mest namnkunniga gänget B-gjengen. Förr fanns A-gjengen också, men de heter numera Fraksjonen och är allierade med B-gjengen.

I Malmö har de ett par av de stridande grupperna tilldelats namnen K-falangen respektive M-falangen. Det är dess grupperingar som stått bakom många av de grova våldsdåden under den senaste tiden i Malmö. Och dessutom bakom en sprängning av en restaurang i Lund, som nu fått nya ägare.

De har dock inte stått bakom allt elelr varit inblandade i allt som hänt. Kopplingar med ett gäng i Stockholm, Chosen Ones finns också i en del av incidenterna, detta enligt sajten Svensk maffia den 7 oktober:

En 26-årig man skjuts ihjäl inför sin flickvän på Östra Kristinelundsvägen i Malmö. Den maskerade mördaren försvinner från platsen springande.26-åringen var sedan ett par år knuten till den kriminella grupperingen Chosen Ones, med bas i södra Stockholm. Mordet tros i nuläget ha någon koppling till den gängkonflikt som pågått i Malmö sedan förra året.

Intressant?
Borgarmedia: SDS,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

2 Svar på “Gangstergängen i Malmö och gangsterkriget”

Kommentarer är stängda.