Kriminella vaktbolag

Del 4 av 27 i serien Maffia och företagande

Vid en razzia i Stockholm mot några personer involverade i ett par vaktbolag häktades två personer och ytterligare 5 är misstänkta för ekonomiska brott. Razzian genomfördes mot ett stort antal lokaler och företag och involverade ett 70-tal poliser.

Misstankarna mot de häktade männen handlar om grova bokföringsbrott och grova skattebrott. Det saknas enligt uppgifter helt bokföring för vissa av männens verksamheter och de misstänks ha hyrt ut svart arbetskraft, en vanlig verksamhet inom organiserad brottslighet. Dessutom ska de ha ställt ut falska fakturor, startat skenbolag och del annat. Vaktbolagen det handlar om har hyrt ut vakter till krogar i Stockholm, däribland en innekrog kring Stureplan.

Att brottslighet går hand i hand med krogvakter och bevakningsföretag är imte direkt nåt nytt. Sådna uppdagas hela tiden och var vanligt redan på 1970-talet. Sålunda figurerar exempelvis organiserad brottslighet och dörrvakter i den så kallade Geijeraffären. Och i Göteborg är det väl känt att Hells Angels och andra kriminella nätverk agerar dörrvakter på många ställen. Däribland på en del porrklubbar, på Andra Långagtan och på andra ställen. Enligt många uppgifter är Hells Angels bland annat dörrvakter på Chat Noir, en porrklubb som legat på Friggagatan i alla tider, men som enligtuppgifter i GP ska flytta till Bellmansgatan i det ”fina” Vasastaden. Till en lokal som ligger mitt emot en gymnasieskola.

Sen är det ju inte utan att man undrar om razzian mot vaktbolagen i Stockholm har nåt med det vaktbolag som restaurangen Josefina anlitat. Ägaren/na bakom det bolaget har ju varit i klammeri med rättvisan förr.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Ekobrott och gangstergängOrganiserad brottslighet växer i krisens spår >>
Advertisements

One Reply to “Kriminella vaktbolag”

Kommentarer inaktiverade.