Försvunna finansfamiljer

I denna serie artiklar ska jag skriva om om de storfinansfamiljer som funnits men försvunnit. Om sådana som Kempe, Wehtje, Broström, Salén, Carlsson, Mark, Carlander, Bergengren och andra. Om enskilda finansmän som Penser, Wall, Kreuger och Wenner-Gren. Om Custos och Skandinavbanken, deras föregångare, det göteborgska handelskapitalet, med familjer som Dickson, Röhss, Wijk, Waern etc.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

13 Replies to “Försvunna finansfamiljer”

  1. Det är bara det att han inte bildade nån finansfamilj eller ens nån direktörsklan. Han var en mäktig direktör i Pripps och det företaget kommer jag att skriva om så småningom.

  2. Det är bara det att han inte bildade nån finansfamilj eller ens nån direktörsklan. Han var en mäktig direktör i Pripps och det företaget kommer jag att skriva om så småningom.

 1. Kopplingar med t.ex. Seaton, Marks, Tellander, Heiss, Broström. Volvo, Pripps /Pripp-lyckholms, Ramlösa (etc.), CTC, Transatlantic, Scandinaviska banken, ABBA, Coronaverken, Skandia, Seaton & Co AB. M.m.

  Det skulle vara intressant att få höra mer.

  1. Om Coronaverken och CTC liksom familjen Carlssons Transatlantic har jag skrivit. Hartmann representerade Skandinaviska banken i olika styrelser. Han var en tjänsteman. Ungefär som Lennart Johansson i SKF (Volvo-chefens far).

 2. Kopplingar med t.ex. Seaton, Marks, Tellander, Heiss, Broström. Volvo, Pripps /Pripp-lyckholms, Ramlösa (etc.), CTC, Transatlantic, Scandinaviska banken, ABBA, Coronaverken, Skandia, Seaton & Co AB. M.m.

  Det skulle vara intressant att få höra mer.

Kommentarer är stängda.