Misslyckad borgerlig bostadspolitik

Först tog man bort subventionerna till byggande. Det resulterade i att byggandet av hyresrätter upphörde. Det byggdes bara bostadsrätter. I sig något som skapar segregation. Sen underlättade man för och uppmanade till, fler ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter. Något som skapar ytterligare segregation.

Utöver detta har man velat ha så fria marknadskrafter som möjligt på finansmarknaderna. Nu har detta lett till den största ekonomiska krisen sen 1930-talet. Med stora finansiella problem i bankväsendet och med stora nedskärningar i indutrin, främst bilindustrin än så länge. Finanskraschen har i sin tur lett till att efterfrågan på bostadsrätter försvunnit och det byggs nu inte längre några bostadsrätter heller. Bostadsbristen accelerar följaktligen.

Snacka om misslyckad borgerlig politik. Misslyckad för alla utom för de rika.

Intressant?
Bloggat om misslyckad borgerlig politik (för alla utom för de rika) och dess konsekvenser: Ett hjärta rött, Esbati, Alliansfritt, Kildén & Åsman, Röda Malmö,
Borgarmedia: SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Bostadsbristen kommer att lösa sig av sig självt. Det gjorde den ju förra gången vi hade en jättekrasch – nämligen genom att efterfrågan på bostäder minskar radikalt. Folk hade inte råd att bo alltså, så de fick ordna tak över huvudet på annat sätt. Att bo kvar hos mamma och bli mambo var en lösning för många ungdomar. Det är detta som är det fenomenala med marknadsekonomin, den reglerar sig själv!!! Tillgång och efterfrågan, eller tvörtom, harmonierar alltid i slutänden.

    – Vadå?
    – Människors behov och deras möjlighet att tillfredsställa dessa?
    – Efterfrågar de inga bostäder så har de förstås inte behov av sådana – klart som korvspad.

  • Pingback: Gnälliga närboende vid Skeppsbron | Svensson()