Bandidos i strålkastarskenet

Häromveckan friades en Bandidosmedlem i Stockholm från mordförsök mot några vakter på krogen Aladdin. Ett friande som i alla fall för mig verkar konstigt. Nu har samme Bandidosmedlem gripts igen, för ett mordförsök med kniv denna gång.

Nyligen anhölls ockå en polis för att ha gått kriminellas ärenden i en rättegång där ett par finansmäklare uppgett att de pressats på pengar av kriminella gängmedlemmar. De åtalade för detta är dels en person med anknytning till X-team, Bandidos supportergrupp och en tidigare medlem i Original Gangsters. Polisen har uttryckt sympatier för de åtalade och misstänks ha utövat påtryckningar på de två mäklarna. Samtidigt finns det också fler band mellan de åtalade och andra poliser. En av de åtalade är exempelvis flickvän till en kvinnlig polisaspirant i Malmö.

Att folk med anknytning till Bandidos har kopplingar till polisen är nu inte heller nåt nytt. I cirkusen krind den korrupte f.d. polisen Olle Liljegren, så förekommer också sådana kopplingar. En av de infiltratörer, Peter Rätz, denne använde sig av, infiltrerade just Bandidos. Och i början av år 2008 sågs Mehdi Seyyed, Bandidos-bossen i Göteborg i förarsätet på Olle Liljegrens bil. Det är dock oklart om Liljegren kände till detta eller inte.

I Helsingborg har polisen dessutom gripit den högste ledaren för Bandidos i Europa, Jim Tinndahn, misstänkt för inblandning i motorcykelstölder. Mannen greps i samband med en polisrazzia mot Bandidos lokaler efter ett tips om de stulna motorcyklarna. Den formella misstanken är grovt häleri enligt Sydsvenskan. I Malmö har också polisne lyckats gripa nyckelpersonerna i det så kallade gangsterkriget i Malmö. Centrala ledare för både M-falangen och K-falangen sitter just nu bakom lås och bom i häktet.

Intressant?

Borgarmedia: DN1, SVD1, SVD2, SVD3, DN2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements