Attendo Cares informationschef tycker att vänsterpartiet inte ska vara med

Mannen som tycker att facket förvärrar problemen, mannen som är informationschef på ett företag som sparkar folk som pekar på missförhållanden. Mannen som tycker det är okej att arbeta för ett företag som upprepade gånger gjort sig skyldiga till vanvård. Den mannen tycker att vänsterpartiet inte är mogna för regeringen. Den mannen har mage att uttrycka att vänsterpartiet inte borde vara med i regeringen.

Jag pratar förstås om den socialdemokratiske skumraskfiguren och privatiseringsivraren Jonas Morian, mannen som drar ett löjets skimmer över ett parti som fortfarande försöker framställ sig som ett arbetarparti. Eller rättare sagt, han visar det socialdemokratiska partiets rätta ansikte, som ett parti för kapitalisterna och inte för arbetarklassen.

Samtidigt kanske man ska fråga sig om Attendo Care verkligen tycker det är okej att deras informationchef så öppet tagit ställning för ett visst parti. Eller så var det kanske poängen när man anställde honom. Korruption? Eller?

Nog för att jag också är av åsikten att vänsterpartiet inte ska sitta i nån regering, ja de borde inte ens försöka hamna i regeringen. De borde istället gå åt vänster, börja samarbeta med de små vänstergrupperna, anamma en klassbaserad arbetarpolitik och deklarera att man inte vill delta i en regering med nyliberal politik. Detta ska man göra istället för att försöka komma överens med sossarna och mupparna.

Intressant?
Bloggat: Silfverstrand, Ett hjärta rött, LOKE, Radar, Jinge,
Borgarmedia: DN1, SVD1, SVD2, SVD3, HD, SVD4, SVD5,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

12 Replies to “Attendo Cares informationschef tycker att vänsterpartiet inte ska vara med”

 1. Det är klart att Jonas fick jobbet för att han är sosse och tanken är väl att det ska ge legitimitet. Nu skulle jag dock inte kalla Jonas sosse utan snarare s-märkt folkpartist eller s-märkt moderat.

  Det finns många bra sossar, men tyvärr finns det en hel del stolpskott och för många utan ideologisk förankring i partiets ledning.

  V får även min röst.

 2. Vilket löjligt personangrepp, Anders. Skärp dig!

  För övrigt så kanske du bör fundera på om vad ni som förfäktar denna märkliga klasskamp mellan kapitalister och arbetsklass har uppnått? Inte ett skit, är mitt svar. Varje försök att avskaffa kapitalismen har misslyckats. Så kanske är det socialdemokratin och personer som Jonas Morian som har rätt. De har ju faktiskt genomfört många av de idéer som Friedrich Engels och andra hade på sin tid. Jag tänker då på sådant som den gradvisa och progressiva skattehöjningen och kollektiviseringen av barnuppfostran. Det finns nässtan ingen acceptens för individuella avvikelser i Sverige, vilket är en direkt konsekvens av en socialdemokratisk politik. Det borde du uppskatta.

 3. Christopher: Jag anser att Jonas Morian sviker den svenska arbetarklassen och den svenska arbetarrörelsen. Han borde aldrig ha tagit det aktuella jobbet. Han är i en position där han faktiskt kan välja.

  Socialdemokratins Sverige är helt klart det bästa socialistiska försök som gjorts. Trots att det hade vissa begränsningar. Kapitalismen finns kvar.

  Det problem med acceptans du tar upp i sista meningen rär ett resultat av ett väldigt enhetligt samhälle kulturellt, som gynnat framväxten av socialdemokratin. Dessa har i sin tur medverkat till att bevara denna typ av samhälle, där avvikelser varit svåra att acceptera. Jag delar inte din uppfattning att det är socialdemokratins fel, men inser att problemet finns. Och har själv upplevt problemet med det (i en konservativ, kristen och borgerlig miljö, då folkpartistisk, numera moderat, men fortfarande samma kultur.)

 4. Christopher:

  Den svenska socialdemokratins framgång, som jag förvisso håller med om, kan inte tillskrivas högersossar som Jonas Morian. Den politiska skalan har ju förändrats och Jonas och hans gäng ligger mer till höger än vad Folkpartiet var på 70-talet.

 5. Ja, han och diverse andra högersossar drev mig att lämna partiet till att börja med.

  Nu har han tvingat mig att av taktik rösta på (v), annars hade min röst gått till Socialistiska Partiet.

 6. Det går egentligen inte att jämföra stora partier som socialdemokraterna och moderaterna med små partier som socialistiska partiet. Inom varje större organisation blir det en spridning av åsikter och infallsvinklar. I mindre organisationer är det lättare att hålla ideologisk ordning. För mig framstår extremvänsterns snack om ”högersossar” mest som ett svaghetstecken: de renläriga socialisterna väljer att avstå reellt inflytande för att slippa bli smutsiga av politiska kompromisser. Istället fördömer dem som gör det politiska grovjobbet.

  Jonas Morian kanske tillhör någon slags högerfalang inom socialdemokratin. Men han har varit lojal mot sitt parti dess socialistiska agenda så länge jag har känt honom (vi jobbade ihop 1994). Han är en genuin socialdemokrat, och allt snack om annat är förtal. Så jag gillar inte den hetsjakt han blir utsatt för på vänsterbloggar. Morian är inte konservativ, han är inte nyliberal, han är sosse (om än inte en grå sådan).

 7. @Christoffer
  Om man är sosse så tar man faktiskt inte ett jobb på fuffensbolaget attendo care. Om man är äkta socialdemokrat menar jag.
  Men dagens socialdemokrater är ju inte socialdemokrater längre, utan säljer sig till den som bjuder mest.
  Det är som Göran JOhansson sa om vissa människor, slickar uppåt och sparkar nedåt.
  Jag tror faktiskt t.o.m. att dagens sossar är höger om folkpartiet för 100 år sedan…

 8. Brukar inte kommentera dumma uttalanden, men nu känns det som om det var dags!
  Att kalla ett företag som Attendo, för fuffensföretag, var nog det mest omogna jag läst. Kom gärna på ett studiebesök, jag är villig att berätta om mina 4 år i företaget, hur vi gör vardagen bättre för de som behöver omvårdnad, hjälp och stöd i vardagen. Så nöjda som våra brukare, våra anhöriga och våra kunder är, skulle inte förekomma i ett ”fuffensföretag”. Vi arbetar ständigt med att bli bättre!
  Vi står för kvalitet! Att sedan personal gör fel, är fel person på fel plats, det får vi leva med!

Kommentarer inaktiverade.