Det är klart Götblad är skyldig till brott

Efter att ha läst de två böckerna Hanteraren respektive Infiltratören, om Olle Liljegren-affären, Leif Jennekvist, Carin Götblad, olagliga polisaktioner, infiltratörer och gangstergäng så inser man ganska snart att Carin Götblad inte har helt rent mjöl i påsen. Därför är det välkommer när den av författarna, Dick Sundevall, som skrivit Hanteraren, polisanmäler Götblad.

Det är bara om det blir ytterligare utredningar vi kan få full klarhet i hur mycket olagligheter och hur mycket brott som begåtts inom polisen med Carin Götblads kännedom. Speciellt är det bra att få hennes roll i den gotländska heroin-skandalen väl utredd. För det verkar onekligen som om det hela var en operation iscensatt för att rädda polismyndigheten på Gotland där Götblad var chef.

Det hela blir också en möjlighet att utreda mer noggrannt hur utbredd korruptionen och brottsligheten är inom den svenska polisen.

Jag är övertygad om att Carin Götblad är skyldig till brottsliga handlingar. Men frågan är om det svenska rättsväsendet kan/vill bevisa det och om de faktiskt vågar åtala henne.

Intressant?
Borgarmedia: GT1, GT2, GT3, GT4, GT5, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 1. Var inte så naiv Svensson. Den tid då konstapel Björk lekte kull med bovarna är förbi. Trots allt försökte langaren sälja 1.5 kilo heroin. Eller menar Dick att polisen köpte den också och placerade den i väskan?
  En av spelarna i ett fotbollslag sa en gång att om dommaren inte sätter nivån på spelet gör den ruffigaste spelaren det. Våra dommare – politikerna – är fullt upptagna med pseudobroblem som HBT och genusfrågor så polisen får rätta sig till den nivå bovarna sätter. Eller så får vi medborgare börja beväpna oss.

 2. Brottslighet och brottslighet. Jag och många med mig är verkligen less på detta ständiga rotande i gamla ärenden för att försöka tillintetgöra och fläcka ner speciellt poliser och i detta fall en kvinnlig polischef. Att skriva böcker, få uppmärksamhet och tjäna pengar på ”sina avslöjanden” är naturligtvis en drivkraft men skall vi skattebetalare stå för notan en gång till bara för att en person gör en anmälan och hela apparaten måste dras igång igen och stjäla resurser ifrån ett redan ansträngt område?! Det skulle vara intressant att veta hur många brott som begås just nu som blir liggande outredda och hinner preskriberas pga dessa ständiga ”omtagningar” och ifrågasättningar av redan slutförda mål.Man kanske inte tjänar så stora pengar på att ta reda på och skriva en bok, göra TV-program osv om detta men om det skulle visa sig att dessa mål slukar så stor del av resurserna så det är därför som allmänhetens tilltro till rättssamhället har sjunkit markant då kanske det är dags att se helheten och prioritera mål där vanliga hederliga människor blir utsatta utan att själva ha bidragit till eller medverkat till gärningen.
  Både polis och domstolar är överhopade av ärenden och vi är många som anser det viktigare att klara upp och straffbelägga den/de skyldiga för de brott och hemskheter som förstört livet för många oskyldiga människor som drabbats av deras illgärnningar. Resurserna är inte oändliga och rättssamhället faller inte oavsett hur man vrider och vänder på den här knarkaffären och liknande anmälningar om ”omtagningar” men alla omtagningar stjäl mycket tid och resurser som vi menar borde användas på ett bättre sätt. Rättssamhället är väldigt illa ute om en stor del av medborgarna blir övergivna när de drabbas med motiveringen ”det finns inga resurser” ”vi använde de sista på att försöka sätta dit Karin Götblad m fl”

  Undrar vilket ”omtag” det var som stal resurserna så det inte gjordes någon utredning när jag personligen drabbades av både inbrott och stöld i mitt hem och några år senare även bilstöld??
  Sluta jaga en uppskattad och omtyckt polischef och gräv i mördare och banditers förehavanden i stället för det är väl dom vi vill se bakom lås och bom, eller?

 3. Penedo Jag vet men synen är inte vad den en gång var. Jag får vagga som en j*kla uggla och se en bit i taget (bli inte gammal, det är skit) Förresten har du har fått träff på e när du siktat på r så du kanske börjar bli till åren själv‚Ķ

 4. Anita Carlsson – skärp dig.

  Visst, jag är också frustrerad över att ha blivit utsatt för småbrottslighet som inte utretts.

  Detta samtidigt som polisen drar rekordresurser, antalet utbildningsplatser bara ökar, polisen fått mer och mer befogenheter…

  JAG drar slutsatsen att det är något grundläggande fel med polisens arbetssätt, organisation osv. Och att det behövs en rejäl städning.

  DU drar slutsatsen att vi alltid ska förlåta just polisen och inte störa polismaskineriet med sådant petitessgrus som att polisen själva ska följa lagen?

  DU rentav skyller problemet på dem som bryr sig?

  Herredjävlagud.

 5. Pingback: Alcatrazlistan har kommit ut därför att poliser har kopplingar till organiserad brottslighet | Svensson

 6. Pingback: Regeringen satsar på att män ska sluta slå | Svensson