Moderater och sossar borde skämmas

Alla de moderater och sossar som föraktfullt hävdade att de apatiska flyktingbarnen simulerade borde skämmas. Deras vägran att ta de svårt traumatiserade barnen på allvar skapade förmodlgen ytterligare problem hos dessa redan svårt utsatta barn. Det var socialdemokrater och moderater som vägrade lyssna på experter, läkare, psykologer och andra kunniga. Det var moderater och sossar som utvisade barn, som inte ville ge flyktingamnesti till de många gömda familjer om då fanns i Sverige. Det fanns dock även i dess partier några undantag, vi hade moderater och sossar som var aktiva i kampanjen Flyktingamnesti 2005, moderater och sossar som förstod problematiken.

Men de andra, med den obehagliga och kalla Barbro Holmberg i spetsen borde skämmas. De som däremot inet ska skämmas är alla de aktivister i Flyktingamnesti 2005 som tog ställning för barnen, de andra mindre partierna i riksdagen som tog ställning för barnen.

Läs mer om flyktingamnesti, flyktingar och invandring hos Socialistiska Partiet.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3, SDS, AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Rickard

  Hej! Tycker du ska ta och läsa Elisabet Höglunds krönika på Expressen om de apatiska flyktingbarnen och Akutellt-redaktionens agerande i frågan:
  http://www.expressen.se/kronikorer/elisabethoglund/1.1363690

  ”Själv arbetade jag på den tiden på SVT:s Aktuellt, en redaktion, som drev en närmast kampanjliknande och okritisk journalistik kring de apatiska barnen. Jag mådde fruktansvärt dåligt, när jag insåg, att det inte gick att föra en sansad diskussion på redaktionen om hur det här fenomenet skulle bevakas.”

  ”Och så till alla berörda: Gör inte om misstagen från förra gången. Ljug inte. Våga ifrågasätta. Det tjänar inte minst dessa utsatta barn på.”

 • Luke Bloom

  Läs också denna artikel i SVD: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_315308.svd

  ”I Centralasien är det uigurer och i det före detta Jugoslavien är det romer, säger Nader Ahmadi.
  Gemensamt för båda grupperna är ett så kallat holistiskt tänkesätt, där den enskilda individen får underordna sig familjens behov.
  Den stora mediala uppmärksamheten av apatiska barn kan enligt rapporten betraktas som en bidragande faktor till den ‚Äùepidemiliknande spridningen‚Äù av apati.
  ‚Äì Uppmärksamheten i medierna av apatiska barn kan också ha påverkat en del barn att kopiera beteendet, säger Nader Ahmadi.”

 • Pingback: Politiker som inte lyssnar | Svensson()