Mc-gängen – internationell brottslighet

Del 1 av 25 i serien Internationella mc-gäng

Ur min synpunkt råder inget tvivel om att mc-gäng som Hells Angels, Bandidos, Mongols, Outlaws, Pagans, Coffin Cheaters osv är kriminella organisationer, några av dem internationella. Säkerligen är det så att kriminaliteten är mycket olika mellan individ och individ i de olika gängen, liksom mellan klubb och klubb eller mellan olika länder. Det är inte säkert att man kan hävda att en individ är kriminell bara för att den ingår i en klubb med anknytning till de kriminella organisationer som en del av mc-gängen ändå är. Men det finns stor anledning att misstänka alla som är medlemmar i någon 1%-klubb för att vara kriminella.

De kriminella mc-gängen finns över hela världen, Hells Angels finns i 30 länder med prospects och hangarounds i ytterligare 3 länder. Deras supportergrupper Red Devils MC och Red & White Crew finns i minst 10 respektive ett tiotal länder. Utöver detta finns ytterligare klubbar som står Hells Angels nära, såsom exempelvis AK 81 och Hog Riders i Danmark.

Bandidos finns i 14 länder med supportergrupper (Diablos, Solidos, X-team etc i ett tiotal länder). Outlaws finns i 16 länder med supportergrupper (Black Pistons MC, Rough Creed MC, Black & White Crew etc) i ett tiotal länder.

Andra mc-gäng med internationell spridning är Coffin Cheaters som finns i Australien och Norge. Mongols MC finns i 4 länder och kan numera också finnas i Norden.

Utöver detta finns lokala kriminella mc-gäng av ganska avsevärd storlek som Pagans i USA, Black Ulans och Gypsy Jokers med flera i Australien.

Norden hör till de regioner/länder i världen där flest kriminella mc-gäng finns etablerade. Alla de 3 stora (Hells Angels, Bandidos, Outlaws) samt Coffin Cheaters finns representerade. Dessutom finns en mängd klubbar som på olika sätt är allierade med eller närstående de stora.

Läs mer på Wikipedia: Mongols MC, Bandidos, Outlaws, Hells Angels, Coffin Cheaters,

Intressant?
Mer att läsa: RB, VG1, VG2, VG3, DB1, DB2, DB3, PDK1, PDK2, PDK3, HS1, HS2, AP, Spiegel, IHT, Gangsters Inc, Missoulian1, Missoulian2, News.com, NJ.com,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Series NavigationHells Angels – största internationella mc-gänget >>
Advertisements

7 Replies to “Mc-gängen – internationell brottslighet”

 1. ja undrar varifrån du skapar din bild av dom ”kriminella mc killarna ifrån. att du läst på din statistik ser jag med att så många finns där o supportergäng hit o dit info som finns för oss alla. men varifrån bedömmer du att det är en kriminell organisation ifrån. känner du några eller?du bara läser medias bild av det. alltid enkelt o hacka om vi gräsrötter vill tillhöra en klubb. när samhällstoppen har sina klubbar o hemliga möten då e de fan ingen som snackar om kriminella klubbar osv.

 2. nick: jag känner folk. De är inte kriminella i bemärkelsen att de rånar eller säljer knark. Men svartarbete förekommer. Vilket är brottsligt.

  Citat från mig själv”: ”Säkerligen är det så att kriminaliteten är mycket olika mellan individ och individ i de olika gängen, liksom mellan klubb och klubb eller mellan olika länder. Det är inte säkert att man kan hävda att en individ är kriminell bara för att den ingår i en klubb med anknytning till de kriminella organisationer som en del av mc-gängen ändå är.”

 3. Du skriver: ”Det är inte säkert att man kan hävda att en individ är kriminell bara för att den ingår i en klubb med anknytning till de kriminella organisationer som en del av mc-gängen ändå är.‚Äù Häri ligger ett tankefel. Det borde vara att en klubb inte är kriminell för att enskilda individer begår brottsliga handlingar.För att en klubb skall kunna förklaras kriminell fordras bevisas för att en klubb beslutat, planerat, verkställt och slutligen behållit profiten av ett eller flera brott. Detta har polisen inte i något fall bevisat trots att enorma resurser, oerhörda kostnader samt en ofantligt integritetskränkande apparatur med övervakning, avlyssning, buggning m.m. länge varit i bruk och riktad mot åtskilliga utpekade, centrala gestalter inom kulturen. Ingenting av vad du säger är heller någonting annat än avskrifter av vad polisen uttalat och därefter nedtecknats av lata plagiater till journalister som inte själva orkar utreda sanningshalten bakom anklagelserna.

  Så, det är och förblir sagor, myter och skrönor som fortplantar sig genom människor som okritiskt lyssnar på farbror polisens godnattsagor. Tänk själv efter vad du uttalade i din kommentar.”Svartarbete förekommer. Vilket är brottsligt. ”Har du sett en klubb jobba svart? Nej, enskilda individer har arbete.En klubb kan inte anställas och kan därför inte heller göra sig skyldig till svartjobb. Så då faller hela din idé med att du känner någon som gör något brottsligt.

  Ytterligare en sak är ju: Känner du inte åtskilliga privatpersoner som jobbar svart och som inte är medlemmar i en mc-klubb?Råkar de kanske vara med t.ex. i en schackklubb, fotbollsförening, aktiesparklubb, kanske. Utefter ditt resonemang är då alla dessa föreningar kriminella sammanslutningar. Resonemanget håller således inte.

  Gå in på nättidningen Payback (www.payback.name) och ta del av den enda sammanställda statistiken över bikerkriminaliteten och inse att du blivit lurad att tro på en myt. Där kan du se att det är frågan om en förvånansvärt liten kriminalitet och samtidigt en individens kriminalitet. Så, sagan om bikerkriminaliteten har utvecklats till den vuxna mannens tomte. Lätt att tro på tills man vuxit upp och fått ta del av mer vederhäftig information.

 4. Peter Schjerva: Jag vet att det är en liten del av all brottslighet. OG:s och andra gängs brottlighet är också en mycket liten del. Det ligger i sakens natur.

  Jag vet också att en del av de personer jag träffat i bikekretsar inte har rabettat en enda dag vitt i hela sitt liv. De är lika gamla som jag är. Dvs över 50 år. Andra jag träffat har jag arbetat ihop emd på olika fabriker.

  De flesta jag träffat som jobbar svart har beröring med nåt kriminellt gäng eller är själv kriminell utan att ha koppling till gäng.. Undantagen utgör folk i restaurangbranschen och flyktingar (papperslösa). SJälvklrat finns det även andra. Men oftast överdrivs mängden svartarbete också.

 5. Jag har aldrig sagt att det inte förekommer kriminalitet i bikerkretsar. Det gör det, enskilda individers. Liksom det förekommer inom företagarföreningar, scoutrörelser eller frikyrkor. Det jag vänder mig emot är dina uttalanden om kriminella mc-gäng. Enskilda individers kriminalitet gör inga klubbar kriminella. Att de är med i en klubb gör inte heller klubben kriminell. Så att du träffat enskilda personer som inte jobbat eller jobbat svart och är med i en mc-klubb, har ”beröring” med eller saknar kopplingar till gäng är inte ens ett argument för att klubbar skulle vara kriminella.Du argumenterar för att enskilda individer är kriminella utan att verka förstå att du på en och samma gång går emot och ogiltigförklarar ditt tidigare ställningstagande,att vissa mc-klubbar är kriminella.

  För du förstår väl ändå skillnaden mellan ett gängs kriminalitet och enskilda människors,eller?

Kommentarer inaktiverade.