Rasistisk särlagstiftning

När nu moderaterna föreslår införande av statlig rasism i form av en test av ”svenskkunskaper” är det bara nästa steg i fascistiseringen av det svenska samhället. En utveckling mot ett totalitärt fascistiskt övervakningssamhälle som moderaterna verkar ha gjort till sin. Med FRA-lag, piratjägarlag (Ipred1), större möjligheter för säkerhetspolisen till buggning, speciallagar riktade mot vissa grupper i samhället som exempelvis invandrare (läs judar, eller svarta i USA, så förstår ni vad jag menar).

Om inte flyktingar och invandrare gör testerna och klarar dem är moderaternas förslag att man ska kunna fråntas sin försörjning. På det sätt skapar moderaterna en ytterligare tillströmning till den del av den fria företagsamhetens rike som brukar kallas för organiserad brottslighet. Man skapar också fler männsikor som måset leva som papperslösa och försörja sig på allehanda olagliga jobb. Männskro som kommer att utnyttjas av skrupellösa arbetsköpare som inte sällan har kontakter med just den organiserade brottsligheten.

Moderaterna vill införa rasistisk särlagstiftning som dessutom kommer att göda kriminalitet och olagligt utnyttjande av människor. Det är obehagligt, rasistisk och raka vägen mot en totalitär fascistisk stat. Dessutom medverkar moderaternas utspel till att strak utprägalt rasistiska krafter som Sverigedemokrater och nazister. Bedrövligt och rasistiskt helt enkelt.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Borgarmedia: SVD, SDS, HD, Dagen, AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

16 Replies to “Rasistisk särlagstiftning”

 1. Jag gillar moderaternas politik, speciellt Borg! Dock som vanlig medborgare i Helsingborg ser jag i vardagen massor av konstigheter! Jag tänker rösta på SD i nästa val, men just nu är jag faktiskt glad att någon från Moderaterna har uttalat sig om att vi svenskar måste vara de viktigaste medborgarna i Sverige – skriva på att man förstår våra värderingar. Om ni fortsätter med detta resonomang så får ni röster. Vi som röstar och är vanliga löntagare och har tyvärr inget annat alternativ än SD, fast jag vet att de inte har en totallösning inom politiken.
  Lyssna på en vanlig medborgare som åker buss till jobbet och som har rösträtt om två år! Jag tror faktiskt att vi är många som funderar mycket på var vi är på väg!
  Kanske måste politiken förnyas och bli mer lik ”vardagen”!???
  Tintin

  (Nu kommer nog min ganska ”vanliga” man gå med i SD – vart är vi på väg i Sverige)?

 2. Alliansen anpassar sig ju bara till ”verkligheten”, och verkligheten består av att (kd) åker ur riksdagen i nästa val och ersätts i alliansen av (sd), och då passar man också på att redan innan valet ändra politiken därefter också.

 3. Tintin,
  du utger dig för att du talar för många, tror det är en roll du iklätt dig själv. Du intalar dig själv att dina åsikter är normala, men låt mig rycka dig ur självbedrägeriet: Du har inte normala åsikter!

  Du talar dessutom väldigt svepande och det framgår inte över huvud taget vad det är som är problemet. Vad menar du till exempel med ”våra värderingar”, är det månde rasisternas värderingar?

 4. Alltså, är det bara jag som stör mig något oerhört på hur ordet rasism används i dessa dagar? Rasism för mig handlar enbart om att bedöma en människa utifrån dess genetiska etnicitet, vilken den än månde vara. Allt det här snacket om kulturella saker har inget med det att göra. Det är inte rasism att kräva svenskakunskaper, det har ju för fan ingenting med ras eller hudfärg eller vad som. Sydafrika, apartheid, det är rasism. Detta kan itne kallas rasism, och glidningen i betydelse som har skett gör det svårare att impränta hur allvarligt rasism faktiskt är.

 5. Cutting,
  du tycker alltså att ordet ras har urvattnats. Eftersom ras-begreppet är nonsens, så är rasism bara synonymt med främlingsfientlighet och har varit det lika länge som rasbegreppet visats sakna vetenskaplig grund.

  Nej, det är inte rasism att kräva svenskakunskaper, det blir rasism när staten kräver det av vissa. Det är lite som apartheid, ett samhälle där staten sorterar in befolkningen i två grupper.

 6. Måste de leva som papperslösa? Svaret är nej. De behöver inte leva som papperslösa om de anpassar sig efter svenska lagar. De behöver inte leva som papperslösa (eg. illegala invandrare) om de tar med sig id-handlingar ifrån där de kommer. Har de något att dölja när de väljer att kasta passet innan de kliver innanför Sveriges gränser? Är det orimligt att kräva att de lär sig svenska om de vill bo i Sverige? Eller är det kanske vi svenskar som ska lära oss arabiska?

  Jag anser att det är du som är rasist och svenskfientlig som kallar svenskkunskap för fascism. Sedan när har svenskarna behövt anklagas för att vara rasister för att de talar svenska i Sverige? Är jag rasist mot alla illegala invandrare bara för att jag skriver ett inlägg här på din blogg på svenska?

  Sedan när har det blivit förbjudet i Sverige att kort och gott säga ”NEJ!”

 7. Om vi ska lära oss ett annat språlk så bör det vara det vanligaste invandrarspråket, dvs finska. Eller kanske det näst vanligaste, serbokroatiska. Jag kan inte se nåt fel i att vi gör det. Det är bra att kunna många språk.

  Men det är också bra att kunna svenska i Sverige. Att alla som kommer hit borde lära sig svenska är en självklarhete för mig. Det är inte rasistiskt att kräva det. Men det finns gamla människor som kommer. Det finns ingen anledning att dessa ska tvingas lära sig svenska och om de inte klarar sig tas deras försörjning bort. Den typen av regler är rasism.

  När man ställer olika krav på olika medborgare utifrån religion, ursprungsland eller något liknande är det rasism. I själva verket är det moderata förslaget ännu värre, det liknar den typ av apartheidlagstiftning som fanns i USA och Sydafrika. Den typ av lagstiftning som funnits i många länder gentemot romer och judar där särskilda villkor skulle gälla för dessa. Det är rasism. Inget annat. Och det är en väg mot fascism som moderaterna slagit in på. Det var det jag skrev. Inget annat.

  Sen kan man inte vara rasist mot sig själv. Det funkar liksom inte. Lite logik måste man ändå kunna begära.

  Sen är det så att moderaterna sa att deras förslag inte ska gälla flyktingar (eftersom de vet att Sverige då skulle bryta mot FN-konventioner) utan bara för andra invandrare (men inte folk från EU, så vilka menar Schlingmann egentligen) så det där med id-korten är ett icke fungerande argument. Folk har inga pass eller id-kort, begär de sådant vet diktaturerna att de vill fly och då fängslas de. Dessutom, i ett land som Sudan eller Somalia, vem ska utfärda pappren?

 8. Jag ar liberal och tycker det ar bra att krava att invandrare lar sig svenska. Flyktingar forvantar sig ofta inte att dom ska stanna lange och ignorerar darfor att lara sig spraket och lever istallet pa systemet. Forstaeligt tankande, men inte hallbart for ett land i forlangningen.

  Jag skulle aldrig rosta pa alliansen om dom tillater ett samarbete som har med invandrarpolitik med SD. Mestadels for att SD har orealistiska forvantningar pa deras egna formaga. Att stanga av invandringen totalt ar ocksa kontraproduktivt.

  Det ar helt ratt att borja satsa pa arbetskraftsinvandring. Sverige behover mer lakare och kompetens.

  Jag tror att det har ar en overreaktion av moderaterna att tro att det ar hallbart att gora ett sant har test och tro att folk kommer halla det.

  Det finns omraden dar vi inte kan acceptera ”mangfald”, som att genom tillata Sharialagar. I ett land maste alla lagar galla alla.

  Det har forslaget ar ogenomtankt och maste andras mycket for att ens kunna genomforas. Men i slutandan sa kommer det bara vara en placebo effekt. Hur ska dom halla koll pa det, och vad ar det som dom forhindra.

  Att svenskakunskaper pa test skulle vara ett steg i fascistoisering anser jag vara felaktig. Det kravs bara vid medborgarskap, inte vid uppehallstillstand.

  Jag haller inte med om vare sig IPRED eller FRA. IPRED har mycket fler orsaker an FRA ska tillaggas.

 9. Förslaget är så korkat att man inte skulle trott att något annat parti än sd skulle kunna kasta fram det, ja det skulle vara det nya folkpartiet då, som visat anlag i den vägen under senare år och totalt i strid mot klassisk liberalism och mot den socialliberalism partiet stod för tidigare.

 10. Tobias,
  du är inte liberal. Det är inte liberalt att kräva att staten skall kontrollera svenskakunskaper, det gör ju arbetsmarknaden. Det finns arbetslöshet så det räcker till och blir över för de flyktingar/invandrare som inte lär sig svenska. Arbetslösheten försvinner inte på något magiskt sätt genom att de lär sig svenska.

  Förslaget står inte emot ett förslag att tillåta sharialagar, vem har ens haft en tanke på det?

Kommentarer inaktiverade.