Volvo-arbetare i stor protest

IF Metall i Umeå ordnade igår en stor demonstration mot uppsägningarna av folk inom metallindustrin i området, varav många på Volvo. Dessutom riktade man sig mot regeringens passivitet och ointresse av att lindra effekterna av den ekonomiska krisen vad gäller dess verkningar på vanligt folk. Som arbetslöshet, ekonomiska problem och boendeproblem. Demonstrationen med 1 000 deltagare antog också ett uttalande:

Regeringens passivitet är skrämmande. Omedelbara åtgärder för utbildning och ett kraftfullt jobbpaket måste tas fram. Taket i A-kassan måste omedelbart höjas och attackerna på välfärdssystem avbrytas.

Vi uppmanar alla landets arbetare och tjänstemän att protestera och demonstrera och i en mängd andra fackliga aktiviteter uttrycka det som omedelbart krävs:

Vi protesterar mot varsel och uppsägningar!
Vi kräver en a-kassa som går att leva på!
Vi kräver aktiva åtgärder för varslade och uppsagda!
Vi kräver att jobbpaket ska fram!
Vi kräver att samhället tar över taktpinnen från marknaden!
Vi säger nej till chefsbonusar, fallskärmar och fantasilöner!
Vi kräver garantier till dem som blir arbetslösa – inte till banker och bankdirektörer!

Helt enkelt – Vi kräver rättvisa!

Intressant?
Bloggat: Kildén & Åsman,
Borgarmedia: VK, SVD1, SVD2, VA, AV1, AV2, AV3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

6 svar på “Volvo-arbetare i stor protest”

  1. Mmm. Paradoxen är att en hel del av de där volvoarbetarna nog röstade på det Nya arbetarpartiet 2006. Det är inte så roligt när skiten man röstade på drabbar en med full kraft.

    Eller också hade de vett på att skämmas och det var de som INTE röstade på Fredde Rundfunk och hans ”Nya” Moderater som var ute på gatan.

  2. Nä, man kan alltid hoppas. Men jag har läst om många medlemmar i såväl Byggnads som Metall som helt enkelt tycker att de nu har så bra betalt att de kan kosta på sig att rösta på moderaterna…

Kommentarer är stängda.